Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Arany János összes költeményei I-II.

Paraméterek

Sorozat Osiris Klasszikusok
Cím Arany János összes költeményei I-II.
Kiadó Osiris Kiadó
Kiadás éve 2018
Terjedelem 2050 oldal
Formátum A/5, keménytáblás
ISBN 978 963 276 301 9
Eredeti ár:
7.980 Ft
6.783 Ft
Online kedvezmény: 15%

A kétkötetes mű úgy törekszik a költő teljes életművének kiadására, hogy revízió alá veszi a kiadások öröklődő hibáit, helyesbíti a tévedéseket, s részletes szó-magyarázatokkal és keletkezéstörténeti kommentárokkal segíti az olvasót a magyar irodalom egyik legnagyobb költőjének felfedezésében. 

Leírás

Arany János költői életművének (verseinek és elbeszélő költeményeinek) régóta nélkülözzük az irodalomtörténeti kutatás legújabb eredményeit is felhasználó, tudományos igényű, ugyanakkor széles körben is használható, népszerű kiadását. A félévszázaddal korábban készült, s már akkor is több ponton bírált kritikai kiadás óta napvilágot látott ugyan több, neves irodalomtörténészektől gondozott edíció, ám az életmű teljességét illetően, és a kronológiai kérdésekben, a szöveg pontosságában egyaránt számos alapvető kérdés megoldatlan maradt.
Az Osiris Kiadó gondozásában megjelent ezen kiadás arra tesz kísérletet, hogy valamit törlesszen a magyar irodalomtörténet-írás és textológia Arany iránti adósságából: úgy törekszik a költő teljes életművének kiadására, hogy revízió alá veszi a kiadások öröklődő hibáit, helyesbíti a tévedéseket, s részletes szó-magyarázatokkal és keletkezéstörténeti kommentárokkal segíti az olvasót a magyar irodalom egyik legnagyobb költőjének felfedezésében. A kétkötetes kiadás ilyenformán egy új Arany-kép kialakításához is hozzájárulhat.

 

Osiris Kiadó, 2018.

Osiris Klasszikusok–sorozat

 

Kapcsolódó kiadványok:

A magyar irodalom klasszikusai – Arany János