Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Aranyhídon

Paraméterek

Szerző Rostás-Farkas György
Cím Aranyhídon
Alcím Versek
Kiadó Cigány Tudományos és Művészeti Társaság
Kiadás éve 1995
Terjedelem 136 oldal
Formátum A/5, ragasztókötött
ISBN 963 04 5149 2
Eredeti ár:
2.000 Ft
1.900 Ft
Online kedvezmény: 5%

Rostás-Farkas György számos művet alkotott, néprajzi munkákat, versesköteteket stb. A legtöbb ember – különösen, ha költő – nyomot akar hagyni maga után. E kötet szerzője már eleget tett ennek azt elemi erejű emberi parancsnak, s nem is csak ezzel a kötetével.

Leírás

Rostás-Farkas György Újkígyóson született, 1949. február 28-án. Oláh cigány család sokadik gyermekeként megélte mindazt, amit a lét peremén élők megélhettek. Édesanyja azonban fontosnak tartotta, hogy gyermekei tanuljanak, iskolába járjanak. „Legjobban szerette” minden gyermekét, különösen Gyurit – és a többieket. Az eleven eszű gyermekeket, szerencsére, tanítóik is kedvelték. A gondos, szerető édesanya fiatalon adta vissza lelkét teremtőjének, gyermekei azonban ma is szüntelenül emlékeznek rá. Tetteikben számukra anyjuk (valószínű) véleménye ma is meghatározó. Egy biztos, édesanyjuk az égi mezőkről büszkén és boldogan nézheti őket.
Rostás-Farkas György számos művet alkotott, néprajzi munkákat, versesköteteket stb. Reinkarnáció című versében azt írja: „Előző életemben talán / Tölgyfa voltam / A Gangesz partján / amelyből egy szobrász / Kifaragta dacomat”. Lehet, hogy valóban tölgyfa volt, lehet, hogy valami egészen más. Öntudata, büszkesége, hajlíthatatlan akarata, elhivatottsága népének ügye mellett minden lehetséges variációt megenged, ami egy ember értékét adja. A legtöbb ember – különösen, ha költő – nyomot akar hagyni maga után. E kötet szerzője már eleget tett ennek azt elemi erejű emberi parancsnak, s nem is csak ezzel a kötetével.