Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Araukánok könyve II. rész

Paraméterek

Sorozat Eötvös Klasszikusok
Szerző Ercilla, Alonso de
Cím Araukánok könyve II. rész
Kiadó Eötvös József Könyvkiadó
Kiadás éve 2007
Terjedelem 204 oldal
Formátum B/5, ragasztókötött
ISBN 963 9338 65 6
Ár:
1.930 Ft
1.833 Ft
Kedvezmény: 5%

Az Araukánok könyve második része egyrészt tovább folytatja a chilei spanyol-araukán háború történetét, másrészt beszámol kortársi hűséggel a francia-spanyol viszály híres eseményéről, San Quintín városának ostromáról és a törökök ellen vívott 1571-es lepantói csatáról is.

Leírás

Alonso de Ercilla (1533-1594) egyszerre a spanyol irodalom meghatározó egyénisége és a latin-amerikai irodalom első nagy alakja, aki Chile létrejöttét egy epikus költeménnyel, az Araukánok könyvével tette halhatatlanná. A mű első részét, a spanyol hódítók és a chilei Arauco indiánjai első háborújának költői krónikáját 2006-ban jelentette meg az Eötvös József Könyvkiadó, amely most a monumentális alkotás második részét közzétéve jelzi, hogy terveiben a harmadik, befejező rész kiadása is szerepel.
Az Araukánok könyve második része egyrészt tovább folytatja a chilei spanyol-araukán háború történetét, másrészt beszámol kortársi hűséggel a francia-spanyol viszály híres eseményéről, San Quintín városának ostromáról és a törökök ellen vívott 1571-es lepantói csatáról is. Látjuk a 16. században ismert világot, Ázsiát, Afrikát, Európát, Amerikát. A szerző bravúros szerkesztéssel teremt egységet különböző események és kontinensek között, valósággal feltalálja a költészetben a mozit, évszázadokkal a film létrejötte előtt. A második részt, akárcsak az elsőt, Simor András ihletett fordításában nyújtjuk át a hazai olvasóknak.