Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Auditív észlelés

Auditív észlelés Katt rá a felnagyításhoz

Paraméterek

Sorozat Fimota Fejlesztő Füzetek
Szerző László M. Ágnes
Cím Auditív észlelés
Alcím Letölthető hanganyaggal
Kiadó Fimota Központ
Kiadás éve 2013
Terjedelem 68 oldal
Formátum A/5, oktatócsomag
ISBN 978 963 88140 3 6
Ár:
3.600 Ft
3.420 Ft
Kedvezmény: 5%

A Fimota Fejlesztő Füzetek sorozatának a Beszédészlelés és Beszédértés fejlesztő könyvek után az Auditív észlelés teszi teljessé a hallási ingerek feldolgozásának területét.

Leírás

Életünk tele van zajokkal, zörejekkel, neszekkel. Ezek gyakran előjelző vagy figyelmeztető értékkel is bírnak, ezért a felismerésnek, azonosításnak különös jelentősége van. Gondoljunk arra, hogy milyen félelmetes, ha ismeretlen helyen nem azonosítható hangokat hallunk. Az akusztikus ingerek pontatlan feldolgozása azonban nem csak a világban való eligazodásunkat nehezíti, de komoly tanulási problémákhoz vezet. A hallási figyelem, a zajok, később a hangok megkülönböztetésének képessége elengedhetetlen előfeltétele a beszédértés, az olvasás, írás elsajátításának.
A Fimota Fejlesztő Füzetek sorozatának a Beszédészlelés és Beszédértés fejlesztő könyvek után az Auditív észlelés teszi teljessé a hallási ingerek feldolgozásának területét. Az összeállítás alkalmas egyéni – otthon, tréningszerűen végezhető – fejlesztésre, de használható csoportos foglalkozásokon is. A nehézségi szint fokozatosan emelkedik, így az óvodás kortól a felnőttekig bárki gyakorolhatja.
A gyakorlatokhoz mintegy 4 órás letölthető hanganyag áll rendelkezésre (www.fimota.hu), ezért a fejlesztéshez audiofelvétel lejátszására alkalmas számítógép szükséges! A 68 oldalas kiadvány további 15 db mellékletet tartalmaz.
 
Illusztrálta: Vári Tamás