Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Auditív észlelés

Paraméterek

Sorozat Fimota Fejlesztő Füzetek
Szerző László M. Ágnes
Cím Auditív észlelés
Alcím Letölthető hanganyaggal
Kiadó Fimota Központ
Kiadás éve 2013
Terjedelem 68 oldal
Formátum A/5, oktatócsomag
ISBN 978 963 88140 3 6
Eredeti ár:
3.600 Ft

A Fimota Fejlesztő Füzetek sorozatának a Beszédészlelés és Beszédértés fejlesztő könyvek után az Auditív észlelés teszi teljessé a hallási ingerek feldolgozásának területét.

Leírás

Életünk tele van zajokkal, zörejekkel, neszekkel. Ezek gyakran előjelző vagy figyelmeztető értékkel is bírnak, ezért a felismerésnek, azonosításnak különös jelentősége van. Gondoljunk arra, hogy milyen félelmetes, ha ismeretlen helyen nem azonosítható hangokat hallunk. Az akusztikus ingerek pontatlan feldolgozása azonban nem csak a világban való eligazodásunkat nehezíti, de komoly tanulási problémákhoz vezet. A hallási figyelem, a zajok, később a hangok megkülönböztetésének képessége elengedhetetlen előfeltétele a beszédértés, az olvasás, írás elsajátításának.
A Fimota Fejlesztő Füzetek sorozatának a Beszédészlelés és Beszédértés fejlesztő könyvek után az Auditív észlelés teszi teljessé a hallási ingerek feldolgozásának területét. Az összeállítás alkalmas egyéni – otthon, tréningszerűen végezhető – fejlesztésre, de használható csoportos foglalkozásokon is. A nehézségi szint fokozatosan emelkedik, így az óvodás kortól a felnőttekig bárki gyakorolhatja.
A gyakorlatokhoz mintegy 4 órás letölthető hanganyag áll rendelkezésre (www.fimota.hu), ezért a fejlesztéshez audiofelvétel lejátszására alkalmas számítógép szükséges! A 68 oldalas kiadvány további 15 db mellékletet tartalmaz.
 
Írta: László M. Ágnes 
Illusztrálta: Vári Tamás