Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Autista gyermekek óvodai integrációjának megvalósulása

Paraméterek

Szerző Wittner Rita
Cím Autista gyermekek óvodai integrációjának megvalósulása
Alcím Szakdolgozat
Kiadó ELTE Eötvös Kiadó
Kiadás éve 2015
Terjedelem 104 oldal
Formátum B/5, ragasztókötött
ISBN 978 615 80167 0 4
Eredeti ár:
990 Ft

Wittner Rita lényegében egy sikeres pedagógiai folyamat átvilágításán keresztül mutatja be az integráció, jelesül egy autista gyerek sikeres óvodai integrációjának  feltételeit, módszereit.

Leírás

A könyv egy pályakezdő óvónő neveléstudományi mesterképzésének lezárásaként készített szakdolgozata. A dolgozatot a szokványos munkák közül kiemeli a szerző probléma iránti szenvedélyes érdeklődése, elkötelezettsége, a téma elméleti hátterének és a gyakorlatnak az egymásra vonatkoztatása, szinte összeolvasztása, s az a szövegen átütő törekvés, hogy saját, illetve pedagógustársai munkáját segítse. Wittner Rita lényegében egy sikeres pedagógiai folyamat átvilágításán keresztül mutatja be az integráció, jelesül egy autista gyerek sikeres óvodai integrációjának  feltételeit, módszereit.

Wittner Rita 2009-ben fejezte be óvodapedagógusi tanulmányait, 2014 nyarán az ELTE PPK neveléstudományi mesterképzésén szerezte meg második diplomáját. Óvodapedagógusi munkája kezdetén találkozott először az autizmussal. A kora gyermekkor pedagógiája mesterképzési szakirányon szakdolgozatát már az autista gyermekek óvodai integrációjának megvalósulásáról írta. Tanulmányai és tapasztalatai alapján mind önmagával, mind pályatársaival szemben alapvető elvárása az eredményes integrációra való felkészültség.

Takács Etel Pedagógiai Alapítvány – ELTE Eötvös Kiadó

Írta: Wittner Rita