Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Ápolástan

Rendezés:
Nézet:

A decubitus (felfekvés) jelentős egészségügyi és népegészségügyi probléma Magyarországon, és a nemzetközi szakirodalom áttekintése után azt mondhatjuk, hogy az egész világon is. Minden egészségügyért felelős hatóságnak komoly harcot kell vívnia azért, hogy a decubitusok, nyomási fekélyek számát csökkentse a pácienseknek okozott kellemetlen és veszélyes állapot, illetve az anyagi ráfordítások miatt.

2.490 Ft

A vérképző- és immunrendszer betegségeinek tünetei, s az általuk megszabott (ápolási) teendők gyakrabban valamely működéskiesésből, ritkábban a fokozott szám, mennyiség, működés következményeiből állnak...

1.200 Ft

Kiadványunkat hasznos oktatási segédanyagnak szánjuk mindazon szakemberek számára, akik e kérdéskörrel foglalkoznak a tanítási-tanulási interakció bármelyik pólusán.

3.351 Ft

A könyv az angiológus-kardiológus szakasszisztens-képzés angiológia tárgyú moduláris képzésének írásos tananyaga.

3.600 Ft

Ez a modulfüzet az egészségügyi szakdolgozók számára készült, akiknek munkája során elengedhetetlen az aszepszis-antiszepszis, munkavédelem szabályainak ismerete és betartása mind a saját, mind a mások védelme érdekében. (Továbbképzési füzetek 108-109.)

2.100 Ft
A kötet a moduláris szerkezetű egészségügyi szakképzés egyik alapmoduljának tankönyve, amely az ápolók és az ápolási asszisztensek számára készült. Sajátossága, hogy együtt (egységben) tartalmazza a kétféle szakképesítés alapmoduljának tananyagát.
2.372 Ft

A gyógyítás, a bajban lévő ember megsegítése az egyik legszebb és ugyanakkor a legnehezebb feladatok közé tartozik. Nap mint nap reményt és segítséget várnak Öntől, miközben a saját életútját járva Ön is megvívja a mindennapok küzdelmeit és folyamatosan tanul, mert ez a hivatás ezt is megkívánja.

2.100 Ft

A betegápolás modulnak három alfejezete van. Az ezekhez szükséges tananyagot, ismereteket igyekeztünk úgy összeszerkeszteni az Ön számára, hogy az könnyen áttekinthető, tanulható és természetesen megjegyezhető legyen.

1.200 Ft

A betegellátás biztonsága szempontjából a betegek egyértelmű azonosításának kiemelt jelentősége van az ellátás minden szakaszában. A nem megfelelő betegazonosítás sajnos előfordulhat valamennyi diagnosztikus és terápiás beavatkozás során. Nem egyértelmű azonosítás esetén betegcsere történhet, ami nemkívánatos eseményekhez vezethet.

1.029 Ft
Fontos, hogy az egészségügy bármely területén munkálkodó ápolók rendelkezzenek azokkal az általános ismeretekkel, melyek elengedhetetlenek a cukorbetegek napi ellátásához. Az ápolóképzés modulrendszerű tanterve lehetőséget ad ezen ismeretek elsajátítására.
1.664 Ft
E jegyzet megjelentetésével nem tudományos igényű munka közreadására törekedtünk, hanem az elméleti háttér rövid felvázolásával a foglalkozás-egészségügyi szakápolói tevékenység napi gyakorlati feladatainak ellátásához kívántunk segítséget nyújtani.
5.980 Ft

A gyermekintenzív terápia multidiszciplináris tudomány, az orvostudomány legdinamikusabban fejlődő szakterületei közé tartozik. A tudományos és technikai fejlődés fontos szerepet játszik abban, hogy egyre több súlyos állapotú gyermek életét tudjuk megmenteni.

9.980 Ft

A tananyag az egészségügyi szakdolgozó számára az intravénás gyógyszerelés és az infúziós terápia során alkalmazott, azokhoz kapcsolódó szakmai tevékenységek végzésére való felkészítés írásos anyaga. A korábban megszerzett ismeretek rendszerezését tartalmazza, új ismeretekkel való bővítését, és útmutatást nyújt a gyakorlati feladatok elvégzéséhez.

1.100 Ft

A gasztroenterológia a belgyógyászat egyik szakterülete, az emésztőrendszerrel és annak betegségeivel foglalkozó tudományág. A tudomány és technika fejlődésének pozitív hatása érvényesült ezen a szakterületen is, ami teret adott az endoszkópos technikák kialakulásának...

7.150 Ft

Az ápolási asszisztensek képzését segítő kiadvány a kommunikáció alapjaival foglalkozik, bemutatja a témához kapcsolódó lényeges elemeket. 

1.030 Ft

Ez a modulfüzet a leendő ápolási asszisztensek számára készült betegmegfigyelés, tünetfelismerés témakörben. Illeszkedik a moduláris, kompetencia alapú szakképzés főbb fejezeteihez.

1.060 Ft

Az Egészségügyi Nyilvántartási és Képzési Központ (2017-től Állami Egészségügyi Ellátó Központ) továbbképzési füzetsorozatának 73. része.

750 Ft

Az Egészségügyi Nyilvántartási és Képzési Központ (2017-től Állami Egészségügyi Ellátó Központ) továbbképzési füzetsorozatának 80. része.

750 Ft

Az Egészségügyi Nyilvántartási és Képzési Központ (2017-től Állami Egészségügyi Ellátó Központ) továbbképzési füzetsorozatának 81. része.

750 Ft

Ez a tananyag azt a célt szolgálja, hogy a sebkezeléssel foglalkozó szakápolóknak munkájukhoz elméleti és gyakorlati tájékoztatást adjon. A seb kezelése és a beteg ellátása több szakmát érint. A sikeres ellátáshoz anatómiai, bőrgyógyászati, sebészeti, infektológiai ismeretek szükségesek.

2.500 Ft

A jegyzet célja a biztonságos transzfúzióhoz szükséges elméleti és gyakorlati ismeretek összefoglalása. 

2.200 Ft