Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Moduláris tankönyvek

Rendezés:
Nézet:

A leendő egészségügyi dolgozók képzése során eddig kevés szó esett az életvégi kérdésekről, pedig a kórházak vagy a betegek otthonai nem mindig a gyógyulás színterei; csaknem minden egészségügyi szakember találkozik munkája során a halál közelébe került emberekkel.

1.208 Ft

A vérképző- és immunrendszer betegségeinek tünetei, s az általuk megszabott (ápolási) teendők gyakrabban valamely működéskiesésből, ritkábban a fokozott szám, mennyiség, működés következményeiből állnak...

1.200 Ft

Ez a modulfüzet az egészségügyi szakdolgozók számára készült, akiknek munkája során elengedhetetlen az aszepszis-antiszepszis, munkavédelem szabályainak ismerete és betartása mind a saját, mind a mások védelme érdekében. (Továbbképzési füzetek 108-109.)

2.100 Ft

Ez a modulfüzet a leendő egészségügyi szakdolgozók számára készült, betegmegfigyelés / monitorozás témakörben.

1.938 Ft
A szerző a rehabilitációs szakorvosképzés tematikájának alapján dolgozta fel a tananyagot, mely tökéletesen megfelel egy kidolgozott tételsor ismérveinek, ami természetesen nem nélkülözheti olykor az egyes témákban való komolyabb elmélyülést.
1.511 Ft

E tankönyv megírása során végig azt a szempontot tartottam szem előtt, hogy a tantárgy ismeretanyagának elsajátításához szükséges fizikai ismereteket feltétlenül át kell ismételni, mert arra nem számíthatunk, hogy a középiskolai fizika tananyagára minden hallgató emlékszik...

1.021 Ft
Fontos, hogy az egészségügy bármely területén munkálkodó ápolók rendelkezzenek azokkal az általános ismeretekkel, melyek elengedhetetlenek a cukorbetegek napi ellátásához. Az ápolóképzés modulrendszerű tanterve lehetőséget ad ezen ismeretek elsajátítására.
1.664 Ft

Az OFA kórházi közmunkaprogram keretén belül az egészségügyi szakképzés egyik alapmoduljának jegyzete az egészségügyi szakdolgozók számára készült. A modulfüzet illeszkedik a moduláris, kompetencia alapú szakképzés főbb fejezeteihez.

2.065 Ft

Az egészség fontos érték. Hazánkban különböző kutatások szerint társadalmunk minden csoportjában az emberek nagy többsége az első helyre teszi a prioritási listákban... (Továbbképzési füzetek 99.)

1.000 Ft

Ez a modultüzet elsősorban a leendő egészségügyi szakemberek számára készült. Illeszkedik a moduláris, kompetencia alapú szakképzés főbb fejezeteihez.

1.100 Ft

A kiadvány célja az, hogy olvasója minél többet megtudjon a gondozási feladatokról, valamint az egészségmegőrzés lehetőségeiről. A tananyag négy részre osztható: szülészet, gondozási feladatok, fejlődéslélektan és egészségfejlesztés fejezetekre.

1.200 Ft

A Gondozás A–B című modulfüzet megírásának célja az volt, hogy olvasója minél többet megtanuljon az egészséges és a fogyatékos ember gondozásáról.

2.034 Ft

A biztonságos munkavégzés érdekében elengedhetetlen a higiéné és munkavédelem alapjainak ismerete. Jelen tananyagot az új oktatási dokumentumokat felhasználva állítottuk össze, törekedve arra, hogy nagymértékben lefedje a 23 70-06 Higiéné, munkavédelem modul tananyagtartalmát.

1.000 Ft

A biztonságos munkavégzés érdekében elengedhetetlen a higiéné és munkavédelem alapjainak ismerete. Jelen tananyagot az új oktatási dokumentumokat felhasználva állítottuk össze, törekedve arra, hogy nagymértékben lefedje a 23 70-06 Higiéné, munkavédelem modul tananyagtartalmát.

1.100 Ft

A képzés egyik célja, hogy a szakmai alapismeretek bővítésével a hallgatók mélyebb tudással rendelkezzenek. A másik cél, hogy olyan ismereteket szerezzenek, melyek a mai modern vizsgálati módszereknek is megfelelnek. Ma már egy szövettani vizsgálat nem csak abból áll, hogy egyes szöveteket megfestünk és bizonyos alkotóelemeket kimutatunk, hanem részletes hisztokémiai vizsgálatokat is végzünk.

3.030 Ft

A tananyag célja az egészségügyi szakdolgozói szakképesítésekben kötelező „Interakció az egészségügyi ellátásban” című alapmodulhoz egy segédanyag nyújtása a teljesség igénye nélkül.

1.210 Ft

Ez a modultankönyv az egészségügyi szakképzésben úttörő munka. Három – kommunikációval foglalkozó – területet dolgoz fel: a kommunikációval kapcsolatos ismereteket és készségeket, az informatikát és az orvosi latint.

4.150 Ft

A füzet bemutatja a kommunikáció fogalmát, csatornáit, a közlési aktus sajátosságait, a kommunikációba ágyazott érintkezési formákat (pl. önismeret és társmegismerés). Az empátia és konfliktuskezelés kérdését is bővebben kifejti, mert szervesen kapcsolódhat az ápolónői pályához, és kommunikációba ágyazottan jelenik meg.

750 Ft

Az ápolási asszisztensek képzését segítő kiadvány a kommunikáció alapjaival foglalkozik, bemutatja a témához kapcsolódó lényeges elemeket. 

1.030 Ft

Ez a modulfüzet a leendő ápolási asszisztensek számára készült betegmegfigyelés, tünetfelismerés témakörben. Illeszkedik a moduláris, kompetencia alapú szakképzés főbb fejezeteihez.

1.060 Ft

Tankönyvünk az általános ismereteket követően a mikroorganizmusokat nem rendszertani beosztásuk alapján és sorrendiségében tárgyalja, hanem a betegségek klinikumából kiindulva, klinikai tünettani csoportosításban sorolja fel a lehetséges kórokozókat, azaz kliniko-mikrobiológiai szemlélet formálására törekszik.

1.400 Ft