Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Az általános és személyiséglélektan alapjai

Paraméterek

Szerző Galambos Katalin
Cím Az általános és személyiséglélektan alapjai
Alcím Humán szakképzőiskolák tankönyve (14. kiadás)
Kiadó Műszaki Könyvkiadó
Kiadás éve 2013
Terjedelem 190 oldal
Formátum B/5, ragasztókötött
ISBN 978 963 16 1957 7
Eredeti ár:
1.990 Ft
1.592 Ft
Online kedvezmény: 20%

A pszichológia témájú tanagyag elsajátítása nem könnyű a tizenéveseknek, ezért a könyv felépítése során elsődleges szempontunk volt az áttekinthető felépítés és diákbarát megfogalmazás.

Leírás

A pszichológia témájú tanagyag elsajátítása nem könnyű a tizenéveseknek, ezért a könyv felépítése során elsődleges szempontunk volt az áttekinthető felépítés és diákbarát megfogalmazás. Amennyiben egy-egy téma tanulása bárkiben felkeltette az érdeklődést, úgy a fejezet összefoglalása után szakirodalmi ajánlást adunk, amely bővebb tájékozódási lehetőséget biztosít.

Az egészségügyi és szociális szakképzésben szükséges pszichológiai ismeretek elsajátításához elengedhetetlen a fejlődéslélektan és a szocializáció alapjainak megismerése. Könyvünkben a gyermeki Én, illetve az emberi személyiség kialakulásának folyamatát vizsgáljuk meg a biológiai érés és fejlődés, valamint a külső, környezeti (szocializációs) hatások tükrében. A szerző tisztázza a legfontosabb alapfogalmakat, amelyek a különböző fejlődési szakaszok értelmezéséhez szükségesek. Külön fejezetben ismerhetjük meg a személyiségfejlődés szocializációs hatásait, amelynek területei elengedhetetlenek az egészséges fejlődés kialakulásához. A könyv minden pszichológia, illetve gyermeknevelés iránt érdeklődőnek hasznos olvasmány.

 

Műszaki Könyvkiadó, 2013.

EGH-1304

Írta: Galambos Katalin

Lektor: Dr. Balogh László, Dr. Koncz István