Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Az autizmusellátás helyes gyakorlata

Paraméterek

Szerző Jones, Glenys – Hurley, Elisabeth
Cím Az autizmusellátás helyes gyakorlata
Alcím Autizmus – boldogság – jólét
Kiadó Geobook Kiadó
Kiadás éve 2018
Terjedelem 88 oldal
Formátum A/4, ragasztókötött
ISBN 978 615 5015 28 1
Ár:
2.500 Ft
2.375 Ft
Kedvezmény: 5%

Szemléletformáló cikkgyűjtemény az autizmusellátás helyes gyakorlatáról, szakemberek és szülők tapasztalatai alapján. Olvasását főleg autizmus-spektrumzavarral, vagy más fogyatékossággal élő személyekkel foglalkozó szakembereknek, illetve szülőknek ajánljuk, hogy a pozitív pszichológia szemléletével gazdagodjon rálátásuk gondozottjaik, családtagjaik segítésére.

Leírás

Szemléletformáló cikkgyűjtemény az autizmusellátás helyes gyakorlatáról, szakemberek és szülők tapasztalatai alapján. Olvasását főleg autizmus-spektrumzavarral, vagy más fogyatékossággal élő személyekkel foglalkozó szakembereknek, illetve szülőknek ajánljuk, hogy a pozitív pszichológia szemléletével gazdagodjon rálátásuk gondozottjaik, családtagjaik segítésére. A jelenlegi autizmusellátásra, szemléletünkre általában ez a kérdés jellemző: „Az ellátandó személynek mik a hiányosságai? Mit kell tanítanunk számára?”. A kötetben az autizmus pozitív szemléletével találkozunk, és ez a kérdés fogalmazódhat meg bennünk: „Mi jelent az érintett személy számára boldogságot? Hogyan segíthetem őt abban, hogy legyenek örömteli pillanatai a napja során?”.
 
Szerkesztette: Dr. Glenys Jones (University of Birmingham) – Dr. Elisabeth Hurley (Autism West Midlands)
Fordította: Bertalan Lila
Szaklektor: Oláh Szabina

Tartalom

Előszó (Elisabeth Hurley és Glenys Jones)
A boldogságnövelés gyakorlata autizmusban (Peter Vermeulen)
Az aggasztó viselkedések megközelítése a jólét felől: a PERMA-modell alkalmazása (Andy McDonnell és Charlotte Gayson)
„Ráhangolódás”… Autizmus-spektrumzavar esetén a kliens és a szakember közötti stressz átadása (Michael McCreadie és John McDermott)
A boldogság keresése: egy valóban egyénre szabott szolgáltatás kialakítása (Linda Woodcock)
Úszni az árral – a repetitív viselkedések újragondolása a flow állapot fogalmán keresztül (Andy McDonnell és Damian E M Milton)
A diagnózis fontossága és alkalmazása a helyes autizmusellátásban (Jen Leavesley)
Az elfogadás, mint jóléti gyakorlat (Cynthia Kim)
Töredékek: képbe kerülünk (Damian E M Milton)
Az agresszió, a veszély és a függőség csapdájának legyőzése: Erőszakmentes ellenállás az autista gyereket nevelő családokban (Dr. Peter Jakob és Michelle Shapiro)
Az egészségügyi megközelítés alkalmazása a dán, sajátos nevelési igényű gyerekeket oktató környezetben (Birgit Drasbæk Søgaard Isene és Michael Harboe Kvistgaard)