Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Az élet értelme a tündérmesékben

Paraméterek

Szerző Bárdos József
Cím Az élet értelme a tündérmesékben
Alcím Tanulmányok, cikkek, recenziók a gyermekkultúra világából
Kiadó Pont Kiadó
Kiadás éve 2021
Terjedelem 152 oldal
Formátum B/5, ragasztókötött
ISBN 978 615 5500 74 9
Eredeti ár:
3.150 Ft
2.835 Ft
Online kedvezmény: 10%

Az élet értelme a tündérmesékben Bárdos József negyedik kötete a tündérmesékről. Valamennyire jellemző, hogy egyszerre szól a szakemberekhez és az érdeklődőkhöz, azaz minden érintetthez, a pedagógusokhoz és a szülőkhöz is. Ebben a munkájában azt veszi számba, hogy miképpen segíthetik a tündérmesék a mai, megváltozott, nagyvárosi térben és időben tébláboló, a virtualitásba és a plázavilágba menekülő fiatalokat, hogy rátaláljanak saját útjukra, hogy életük eseményeinek ne csak véletlenszerű szereplői, hanem tudatos alakítói, megélői legyenek.

Leírás

Az élet értelme a tündérmesékben Bárdos József negyedik kötete a tündérmesékről. Valamennyire jellemző, hogy egyszerre szól a szakemberekhez és az érdeklődőkhöz, azaz minden érintetthez, a pedagógusokhoz és a szülőkhöz is. Jellemző e könyvekre az olvasmányosság, a példaanyag sokszínűsége. Ebben a munkájában Bárdos József azt veszi számba, hogy miképpen segíthetik a tündérmesék a mai, megváltozott, nagyvárosi térben és időben tébláboló, a virtualitásba és a plázavilágba menekülő fiatalokat, hogy rátaláljanak saját útjukra, hogy életük eseményeinek ne csak véletlenszerű szereplői, hanem tudatos alakítói, megélői legyenek. A szerző az átmenetek esélyét, a lehetőségek tárházát is kutatja: hogyan vezethetők át a fiatal olvasók a tündérmeséktől a gyermekirodalmon át a felnőttek valóban értékes felnőtt irodalmába.

Dr. Bárdos József a Neumann János Egyetem professor emeritusa, gyakorló szülő, kitűnő pedagógus. Könyvét közérthető nyelve, élvezetes stílusa, humora alapján is jó szívvel ajánljuk mind a szakembereknek, mind a laikus érdeklődőknek.

 

Pont Kiadó, 2021.

Írta: Dr. Bárdos József

 

Kapcsolódó kiadványok:

Mesepedagógia, meseterápia