Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Az ember vége, a természet esélye

Paraméterek

Szerző Jordán Ferenc
Cím Az ember vége, a természet esélye
Alcím Helyünk a földi ökoszisztémában
Kiadó Open Books
Kiadás éve 2023
Terjedelem 284 oldal
Formátum A/5, ragasztókötött
ISBN 978 963 5723 35 5
Eredeti ár:
4.999 Ft
4.499 Ft
Online kedvezmény: 10%

Jordán Ferenc hálózatkutató biológus cselekvése tárgyául a tudományos ismeretterjesztést választja, amit mesterfokon művel. Felvilágosítja az olvasót mindarról, amiről nem szívesen hall, miközben szakszerű marad, és a tudományos fontoskodást is elkerüli. Könyve összegzi a múlt bűneit, a jelen problémáit és a jövő kilátásait.

Leírás

A tét az emberiség túlélése. Mi a teendő azonban akkor, amikor az ember által felépített globális rendszer fenyegeti saját túlélését és a természet egyensúlyának fennmaradását? Hogy ezen változtassunk, több tudományterületet is mozgósítani kell, éspedig sürgősen. Cselekednünk kell, hogy az ökológiai válság közepette valódi változást érhessünk el. Jordán Ferenc hálózatkutató biológus cselekvése tárgyául a tudományos ismeretterjesztést választja, amit mesterfokon művel. Felvilágosítja az olvasót mindarról, amiről nem szívesen hall, miközben szakszerű marad, és a tudományos fontoskodást is elkerüli. Könyve összegzi a múlt bűneit, a jelen problémáit és a jövő kilátásait.

A helyzet reális értékelése után teljes mértékben indokoltak a merésznek hangzó megállapítások: ma már nem az a kérdés, hogy csökken-e a népességnövekedés üteme, hanem hogy hogyan lehetnénk sokkal kevesebben; a nemnövekedés mint gazdasági modell szükségszerű és sürgős; a természet antropocentrikus uralása a vesztünket okozza.

Jordán Ferenc sem patetikus vészharangkongatással, sem az olvasó megnyugtatásával nem foglalkozik. Nem túloz, és nem relativizálja a bemutatott folyamatok jelentőségét. Semmiféle tabut nem ismer, se morálisat, se politikait, se tudományosat. Bátran beszél, és erre a bátorságra van szükségünk.

 

Open Books, 2023.

Írta: Jordán Ferenc

Tartalom

Előszó

1. A régmúlt – egyenlőség

2. A múlt – teljes kontroll

3. A jelen – globális kihívások

4. A jövő – új alapok

5. Epilógus

Köszönetnyilvánítás

Ajánlott irodalom

Kapcsolódó kiadványok

Raktáron
4.950 Ft
Raktáron
3.990 Ft 3.391 Ft
Raktáron
5.990 Ft 5.091 Ft