Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Az ének-zene tantárgy-pedagógiája

Paraméterek

Szerző Réti Anna – Döbrössy János
Cím Az ének-zene tantárgy-pedagógiája
Kiadó ELTE Eötvös Kiadó
Kiadás éve 2016
Terjedelem 216 oldal
Formátum B/5, ragasztókötött
ISBN 978 963 312 096 5
Eredeti ár:
3.800 Ft

A szerzők – az ELTE Tanító- és Óvóképző Kar volt és jelenlegi oktatói – sokéves tapasztalatukat próbálták fejezetekbe sűríteni. Vannak egymást követő fejezetek, amelyek témája szorosan összefügg, de ezeket nem akartuk „összegyúrni”, nemcsak azért, mert szerzőik mások, hanem az áttekinthetőség miatt sem. Törekedtünk arra, hogy minél több gyakorlati példával tegyük egyértelművé a különféle témaköröket.

Leírás

A szerzők – az ELTE Tanító- és Óvóképző Kar volt és jelenlegi oktatói – sokéves tapasztalatukat próbálták fejezetekbe sűríteni. Mindannyian más és más stílusban fejtik ki a mondanivalójukat. A témák jellegéből, tartalmából adódóan az írások terjedelme is változó. Vannak egymást követő fejezetek, amelyek témája szorosan összefügg, de ezeket nem akartuk „összegyúrni”, nemcsak azért, mert szerzőik mások, hanem az áttekinthetőség miatt sem. Törekedtünk arra, hogy minél több gyakorlati példával tegyük egyértelművé a különféle témaköröket. Ha lehetett, a szerzők a fejezetek elejére „vázlatot” vagy bevezető gondolatokat, a végére „feladatokat”, tanácsokat írtak. A Kiegészítő anyagok rész egyik érdekessége egy komplex művészeti program csomag a második évfolyam számára, bábjátékos feldolgozásra. A két órára tervezett anyag a szerző szerint „példa arra, hogy a különböző érdeklődésű, képességű gyerekek hogyan tehetik próbára kézügyességüket, élvezhetik a nyelvi, zenei játékokat, a bábozást, mozgást. Témája a halandzsa világából. Fantázia. Játék”. Reméljük, hallgatóink nemcsak tanulmányaik során, a vizsgákra készülve tudják jól hasznosítani a leírtakat, hanem tanítói pályájuk során is haszonnal forgatják majd jelen kötetünket.

Szerkesztette: Réti Anna – Döbrössy János

Írta: Bánki Vera, Graf Gáborné, Katonáné Malmos Edit, Klausz Róbert, Réti Anna, Tardy Lászlóné, Turmezeyné dr. Heller Erika, Ungár Istvánné

Lektor: Baróthy Zoltán