Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Az erdő állatai és növényei

Paraméterek

Sorozat Természetkalauz
Szerző Hecker, Frank – Hecker, Katrin
Cím Az erdő állatai és növényei
Kiadó Sziget Könyvkiadó
Kiadás éve 2010
Terjedelem 174 oldal
Formátum A/6, keménytáblás
ISBN 978 963 7268 36 6
Ár:
2.980 Ft
2.682 Ft
Kedvezmény: 10%
Legyen szó rókáról, őzről, szajkóról, bükkfáról, fenyőről vagy légyölő galócáról, mindet megtaláljuk az erdőben, amely nagyon sokféle állat, növény és gomba élőhelye.

Leírás

Legyen szó rókáról, őzről, szajkóról, bükkfáról, fenyőről vagy légyölő galócáról, mindet megtaláljuk az erdőben, amely nagyon sokféle állat, növény és gomba élőhelye.
 
Mélyet lélegezni, nyugalomban, az élő természettől körülvéve... Hol is tudnánk ezt jobban élvezni, mint az erdőben, ezen az ősi élőhelyen? Sok millió évvel ezelőtt Európát sűrű erdők borították. Ezek az erdők tették azután lehetővé vidékünk kulturális fejlődését: a faanyagból városokat és egész flottákat építettünk, szén formájában pedig az ércolvasztáshoz és a fém előállításához járultak hozzá. Történelmünk elválaszthatatlanul összefonódott az erdővel, és ez még ma is így van.
Napjainkban úgy látszik, már sokkal jobban tudjuk értékelni az erdőt, mint valaha. Az erdő ma a visszavonulás fontos helyévé is vált, de nem csak a növények és az állatok, hanem az ember számára is. A mindennapi nyüzsgésben az erdő kínál valami olyasmit, ami ma már nagyon ritka: egy darab érintetlen természetet, amelyhez mi is tartozunk, csöndet, és tiszta, nem elhasznált levegőt. Az erdő fáinak számtalan levele fáradhatatlanul termeli az oxigént, amely nélkül mi emberek nem tudnánk létezni. Mégis, az erdő idegenné vált számunkra.
Ki ismeri ma még a karcsú bükkfát, az értékes tiszafát, a fűszeres illatú szagos mügét, a szarvasbogarat, a csuszkát és a borzot? Ezen azonban lehet változtatni: tegye felejthetetlen élménnyé erdei sétáját, ismerkedjen meg lakóival: a hatalmas faóriásokkal, a kecses erdei virágokkal és a számtalan lenyűgöző állattal.