Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Az erdő lakói

Paraméterek

Szerző Kiss Bitay Éva
Cím Az erdő lakói
Alcím Mesekönyv
Kiadó Koinónia Kiadó (Kolozsvár)
Kiadás éve 2016
Terjedelem 88 oldal
Formátum A/5, keménytáblás
ISBN 978 973 165 147 7
Ár:
2.200 Ft
1.980 Ft
Kedvezmény: 10%

Két tündérleány és egy tündérfiú felügyeli az erdőt, amelyet igen leleményesen álmodott meg Kiss Bitay Éva. Az erdő lakóinak világát tizenkét hónapon át bemutató meseregény állathősei kézen fogva vezetik be a gyerekeket a természet rejtelmeibe.

Leírás

Két tündérleány és egy tündérfiú felügyeli az erdőt, amelyet igen leleményesen álmodott meg Kiss Bitay Éva. Az erdő lakóinak világát tizenkét hónapon át bemutató meseregény állathősei – Cibóka, a mókus, Zili, az őz, Kuk, a kakukk, Csülök, a vadkan és sokan mások – kézen fogva vezetik be a gyerekeket a természet rejtelmeibe. Érdemes becserkészni azt a különös hangulatú vadont.
 
A zöld levél csodálatos vegykonyha: a növény Nappal főz, a klorofillszemcse a kályhája. Ott készül a cukor, az olaj és a sok egyéb finomság, ami nélkül sem a növények, sem az állatok nem tudnának megélni. Mert élni kell, és ahhoz, hogy éljünk, enni kell, hangzik el az erdő törvénye, ám ennek a kegyetlen mondatnak rögtön segítségére siet az: élj, de hagyjál másokat is élni. Ebben az ideális rendben olyan szépen él egyben-együtt az erdő, hogy Fényecskéről, Pillécskéről és Zefírkéről azt hinnénk, semmi szükség rájuk, mégis ott ügyködnek, varázsolgatnak, vigyáznak erre a harmóniára. Kiss Bitay Éva a tündérek segítségével vezeti be olvasóit a rengeteg titkaiba.
 
(Dr. Madaras Péter állatorvos, író)
 
Illusztrálta: Guba-Kerekes Zsuzsa 

Tartalom

Január
Február
Március
Április
Május
Június
Július
Augusztus
Szeptember
Október
November
December