Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Az érzelmekre fókuszáló párterápia gyakorlata

Paraméterek

Szerző Johnson, Susan M.
Cím Az érzelmekre fókuszáló párterápia gyakorlata
Alcím A kapcsolat megteremtése
Kiadó Oriold és Társai Kiadó
Kiadás éve 2016
Terjedelem 354 oldal
Formátum B/5, ragasztókötött
ISBN 978 615 5443 42 8
Eredeti ár:
5.200 Ft
4.940 Ft
Online kedvezmény: 5%

Sue Johnson könyvét mindazoknak ajánljuk, akik szívesen bővítik terápiás eszköztárukat egy olyan szemlélet intervencióival, amelynek hatékonyságát számos igényesen megtervezett kutatás bizonyítja. A kötetet nem csak a párterapeuták hasznosíthatják, hanem mindazok, akik többet szeretnének megtudni a párkapcsolatok alapvető működéséről.

Leírás

„Ez a kiváló könyv erőteljes hatást gyakorolt párterápiás munkámra. Nagyon jól követhető a bemutatott irányzat elméleti hátterének leírása, és az elmélethez kapcsolódó beavatkozások sorozata. A kötődési kapcsolatok és az érzelmek középpontba állítása a párkapcsolatok lényegét világítja meg. Ezt érzik azok a párok is, akikkel ebben a szellemben dolgozhatok. A könyvet nem csak a párterapeuták hasznosíthatják, hanem mindazok, akik többet szeretnének megtudni a párkapcsolatok alapvető működéséről.”
Dr. Barát Katalin
pszichiáter, kiképző család-pszichoterapeuta, a Magyar Családterápiás Egyesület elnökségi tagja, Tanulmányi Bizottságának vezetője
 
„Több mint tíz éve dolgozom az Érzelmekre Fókuszáló Párterápia módszerével a klinikai praxisomban. A sors úgy hozta, hogy szakmai életem az Egyesült Államokban, New York városában teljesedett ki, noha gyermekként még Magyarországon éltem, magyarul kezdtem érezni, érzésekről beszélni. Szerencsére az érzések univerzálisak, és az emberi kapcsolatainkat meghatározó motivációink, kötődési, kapcsolódási szükségleteink, vágyaink is azok. Kultúráktól, nyelvtől függetlenül, embervoltunkból fakadóan mindnyájan folyamatosan keressük – a bölcsőtől a sírig, ahogy Sue Johnson szokta mondani – azokat az emberi kapcsolatokat, ahol biztonságban érezhetjük magunkat, ahova jó megérkezni, és ahonnan jó elindulni az élet dolgainak izgalmas felfedezésére. Szívből kívánom, hogy ennek a könyvnek az olvasása is egy ilyen izgalmas felfedezés legyen mindazon magyar szakemberek számára, akik végre magyarul is kézbe vehetik ezt a módszertani kézikönyvet, melynek szemlélete – joggal állíthatjuk – az elmúlt évtizedekben forradalmasította a párterápia gyakorlatát Észak-Amerikában.”
Judith Kellner
pszichoterapeuta, ICEEFT akkreditált EFT-terapeuta és szupervizor, a New York-i EFT Központ (NYCEFT) alapítója, a New York University Szociális Munka Fakultásának egyetemi adjunktusa
 
„A hazai párterápiás gyakorlatra több módszer integrálása jellemző. Jó szívvel ajánlom ezt a könyvet mindazoknak, akik szívesen bővítik terápiás eszköztárukat egy olyan szemlélet intervencióival, amely több mint 30 éves múltjával kiállta az idők próbáját, és amelynek hatékonyságát számos igényesen megtervezett kutatás bizonyítja. Számomra különösen is megragadó volt az az emberkép, amely ebben a könyvben az érzelmekre fókuszáló párterápia gyakorlatának és elméleti hátterének bemutatása mögött kirajzolódott. Annak az embernek a képe, aki felismeri sebezhetőségét, sérülékeny voltát, bátran meri gyakorolni az »egymásra támaszkodás művészetét«, és nem akar elkülönülten, másoktól izoláltan élni. Bízom benne, hogy a magyar fordítás révén, az elkötelezett hazai család- és párterapeuták közreműködésével számos magyar család élhet majd kiegyensúlyozottabb, boldogabb életet.”
Dr. Török Szabolcs
pszichoterapeuta, családterapeuta, a Semmelweis Egyetem Családtudományi és Családterápiás Mesterképzési Szakának szakfelelőse, az Érzelmekre Fókuszáló Család- és Párterápiás Alapítvány kuratóriumának elnöke
 
Dr. Sue Johnson az érzelmekre fókuszáló párterápia egyik megalkotója és legjelentősebb képviselője. Az Ottawa Egyetem pszichológiaprofesszora, valamint az Ottawai Pár- és Családterápiás Intézet igazgatója. A Journal of Marital and Family Therapy szerkesztőbizottságának tagja. Az Amerikai Házasság- és Családterápiás Szövetség kitüntetett tagja. A felnőtt kötődés és az érzelmek pszichoterápiában betöltött szerepével foglalkozó képzéseinek és előadásainak köszönhetően a párterápiás elmélet és gyakorlat nemzetközi szinten elismert szakértője. Férjével és két gyermekével Ottawában él, ahol pszichoterápiás praxisa van.
 
Írta: Susan M. Johnson 
Fordította: Moukhtar Lucia

Tartalom

Előszó a második kiadáshoz
Előszó az első kiadáshoz
Köszönetnyilvánítás
Bevezető
1. A párterápia és az EFT
2. Szerelem a kötődéselmélet szemszögéből: az EFT filozófiája
3. Az EFT változáselmélete: változás bennünk, változás közöttünk
4. Az EFT alapjai: a terapeuta feladatai és beavatkozásai
5. Értékelés: a tánc értelmezése és a zene hallgatása
6. A zene megváltoztatása – A lecsillapodáshoz vezető út
7. Az érzelmi elköteleződés elmélyítése
8. Érzelmi elköteleződés: közvetlen megjelenítés és a kötelékek kialakítása
9. A biztonságos bázis megszilárdítása
10. Fontos klinikai kérdések és megoldások
11. EFFT: érzelmekre fókuszáló családterápia
12. Kapcsolati traumák: hogyan kezeljük a kötődési sérüléseket
13. A mogyoróvajas incidens: egy EFT-ülés
14. Egy EFT-ülés a terápia második szakaszából
Utószó
Irodalom
Ajánlott irodalom
Tárgymutató

Kapcsolódó kiadványok