Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Az írás pszichológiája

Paraméterek

Szerző Gille-Maisani, Jean-Charles
Cím Az írás pszichológiája
Kiadó Flaccus Kiadó
Kiadás éve 2008
Terjedelem 336 oldal
Formátum B/5, ragasztókötött
ISBN 978 963 9412 60 6
Eredeti ár:
3.750 Ft
2.813 Ft
Online kedvezmény: 25%

Az íráselemzés mintegy százharminc éves történetében ez az első komoly mű, amely egy külföldi szerzőtől magyar fordításban megjelenik. Gille-Maisani könyvének precizitása, tudományos igényű rendszerezése, a benne található fogalmak tisztázása egyedülálló.

Leírás

Gille-Maisani egyike azoknak a grafológusoknak, akik a legmagasabb szinten művelték a grafológiát. Az írás pszichológiája című könyvének precizitása, tudományos igényű rendszerezése, a benne található fogalmak tisztázása egyedülálló. Mintaszerűen körüljárja és kimerítően kifejti az egyes témákat, példát adva ezzel, milyen a magas színvonalú tudományos szakkönyv. A magyar grafológus társadalom eddig nem találkozhatott ilyen elmélyült szakkönyvvel magyar nyelven.
A könyvben közölt közel ötven oldal bibliográfia felbecsülhetetlen érték, tartalmazza az eddigi grafológiatörténet valamennyi alapművét és időtálló értéket létrehozó könyvét. E bibliográfia megismerése már önmagában is hatalmas fejlődést hozhat a magyar grafológiában, mert rámutat azokra a klasszikus alapkönyvekre, amelyek elolvasása, feldolgozása, tanulmányozása nélkül nem lehet hiteles, tudományosan megalapozott munkát végezni, nem lehet a szakmát tovább építeni. Ennek létfeltétele, hogy a magyar iskolák – megőrizve egyéni arculatukat – elfogadják a nemzetközileg kialakult szakmai alapokat, közös nyelven beszéljenek, s a most már hozzáférhető Gille-Maisani könyv által felállított mérce szerint műveljék a grafológiát.
Gille-Maisani könyvének kiadása tehát megnyithatja az alapművek sorát, és segíthet a magyar grafológia szakmai nyelvének egységesítésében, az alapfogalmak tisztázásában, az Európában, de mondhatni az egész világon használt terminológia magyar megfelelőjének kialakításában. Elmondható ez annál is inkább, mivel Mohay Péter fordítása példaértékű szakszerűséggel történt.
A könyv nem csak grafológusok számára lehet igen hasznos és élvezetes olvasmány. Újszerű adalékokat nyújthat Gille-Maisani könyve más szakmák (tanárok, pszichológusok) képviselői és bárki számára, aki munkája során emberekkel foglalkozik.  A nagyközönség számára pedig megerősítheti a grafológus szakma hitelét azok szemében, akik eddig csak az angol és német szakirodalomból fordított „kommersz” kiadványokkal találkoztak.
A nemzetközi grafológiai szakirodalom egyetlen jelentős műve sem volt még le­for­dítva ma­gyarra. Ez nem kis részben amiatt van, hogy a múlt század második felében mintegy negyven éven keresztül a grafológia lényegében tiltott „áltudománynak” számított hazánkban. Az iránta elkötelezetteknek pedig 1989 után épp elég munkát adott a magyar grafológia életre keltése, a tu­do­­­­mányos műhelyek létrehozása, megszervezése. Nemzetközi összehasonlításban tehát jelentős a magyar grafológia lemaradása a szakirodalom magyarországi adaptációja területén. Azt mondhatjuk, hogy az íráselemzés mintegy százharminc éves történetében ez az első komolyabb mű, amely egy külföldi szerzőtől magyar fordításban megjelenik.
 
Írta: Jean-Charles Gille-Maisani
Fordította: Mohay Péter
Lektor: W. Barna Erika, Demeter Anikó
 
Kapcsolódó témakör:

Tartalom

A magyar grafológiáról
A fordító előszava
Előszó
Előszó az 1982-es kiadáshoz

1.         A jamini módszer felidézése
2.         A szellős írás
3.         A kemény írás
4.         A telített írás
5.         A gyűrűs (hurkos) írás           
6.         Az udvariaskodó írás
7.         A fekvő írás
8.         A kiegyensúlyozatlan írás
9.         A rajzolt írás
10.       A diszharmonikus írás           
11.       A görgetett írás
12.       A terpeszkedő írás
13.       A kirobbanó írás
14.       A zárt írás
15.       Az elmosódott írás
16.       A horgas, kampós írás
17.       Az illusztrált írás
18.       Az infantilis írás
19.       A manipulatív írás
20.       A hullámos kötésmód
21.       A széthúzott ovál
22.       A szűkített ovál
23.       A többvonatú írástól a rángatott írásig          
24.       A gyerekes írás
25.       A rókafarok az írásban          
26.       A fonák írás
27.       Az egyenes vonalú írás          
28.       A visszatartott írás
29.       A stilizált írás
30.       A szisztematizált írás
31.       A meggyötört írás
32.       A metsző írás
33.       A bársonyos írás

Magyar írásminták
Az írásminták jegyzéke
A könyvben említett híres emberek
Bibliográfia
Névmutató