Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Az Írások értelme 3.

Paraméterek

Szerző Marie-Noëlle Thabut
Cím Az Írások értelme 3.
Alcím A szentmise olvasmányainak magyarázata (3. kötet B év – A kiemelt időszakok vasárnapjai)
Kiadó Sarutlan Kármelita Nővérek
Kiadás éve 2023
Terjedelem 392 oldal
Formátum A/5, ragasztókötött
ISBN 978 615 6510 12 9
Eredeti ár:
4.200 Ft
3.780 Ft
Online kedvezmény: 10%

A II. Vatikáni Zsinat nyomatékosan kérte, hogy a Szentírás legyen hozzáférhető mindenki számára. A vasárnapok és ünnepek liturgiája három év alatt végigvezet bennünket az összes biblikus könyvön. Nem elég azonban a bibliai szavakat olvasni vagy vasárnaponként hallgatni ahhoz, hogy meg is értsük azokat!

Leírás

A II. Vatikáni Zsinat nyomatékosan kérte, hogy a Szentírás legyen hozzáférhető mindenki számára. A vasárnapok és ünnepek liturgiája három év alatt végigvezet bennünket az összes biblikus könyvön. Nem elég azonban a bibliai szavakat olvasni vagy vasárnaponként hallgatni ahhoz, hogy meg is értsük azokat! Egy jó vezető elengedhetetlenül szükséges, hogy „megnyissa értelmünket az Írások megértésére”, ahogy Szent Lukács mondja (vö. Lk 24,45). Marie-Noëlle Thabut kétségtelenül az egyik legjobb szakértő ebben a témában. Világos szavakkal és ritka pedagógiai érzékkel vezet be a szövegek mélységeibe, s ezzel az olvasók széles táborát segíti a vasárnapi szentmise-olvasmányok tudatosításában.

Marie-Noëlle Thabut a párizsi Katolikus Intézetben (l’Institut catholique) végzett teológia szakon. A versailles-i egyházmegye biblikus képzéssel megbízott szakembere, tizenkét éven át volt a liturgikus és szentségi lelkipásztorkodás egyházmegyei és regionális felelőse. Számos kommentárt készített a vasárnapi szentmisék szentírási olvasmányairól a Notre-Dame és a Panorama rádiók, valamint a francia katolikus tévé, a KTO számára. Házas, három gyermeke és számos unokája van.

 

Sarutlan Kármelita Nővérek, 2023.

Írta: Marie-Noëlle Thabut

Fordította: Katalin Ildikó

 

Kapcsolódó témakör:

Egyházi irodalom

Kapcsolódó kiadványok

Raktáron
3.400 Ft 3.060 Ft
Raktáron
4.000 Ft 3.600 Ft
Raktáron
4.600 Ft 4.140 Ft