Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Az iskola betegít?

Paraméterek

Szerző Vekerdy Tamás
Cím Az iskola betegít?
Kiadó Kulcslyuk Kiadó
Kiadás éve 2022
Terjedelem 156 oldal
Formátum A/6, ragasztókötött
ISBN 978 615 5932 82 3
Eredeti ár:
3.150 Ft
2.835 Ft
Online kedvezmény: 10%

Az, hogy egy gyerek ki tudja-e hozni magából mindazt a jót, ami lehetőségként benne rejlik, a környezetétől függ. Hogyan segítheti, és miként hátráltatja ebben a szülő, a pedagógus, az iskola? A tömör és rendkívül olvasmányos kis zsebkönyv Vekerdy Tamás legfontosabb tanításainak esszenciáját nyújtja. 

Leírás

„A gyerekben élő – még ki nem bontakoztatott – individualitás megismerhetetlen. Sokat tudhatunk életkorának testi-lelki jellemzőiről, alkatáról, családi hátteréről, eddigi életéről, szokásairól – de ez még mind nem ő. Az individualitás felé a jó szülő s a jó tanár tisztelettel fordul. A gyerek pillanatnyi idétlenségeit soha nem individualitásával azonosítja, hanem rárakódott körülménynek tekinti. Nem mondja, de nem is érzi és nem is gondolja, hogy:

– Kisfiam, te született gazember vagy.
Intuitív sejtelemben próbálja összekötni magát a gyermeki individuummal, és érezhetően mellé áll a világgal és önmagával vívott küzdelmeiben.”

 

Az, hogy egy gyerek ki tudja-e hozni magából mindazt a jót, ami lehetőségként benne rejlik, a környezetétől függ. Hogyan segítheti, és miként hátráltatja ebben a szülő, a pedagógus, az iskola? A tömör és rendkívül olvasmányos kis zsebkönyv Vekerdy Tamás legfontosabb tanításainak esszenciáját nyújtja. Ajánlott olvasmány minden szülőnek, nagyszülőnek és pedagógusnak, aki megismerő szeretettel igyekszik hozzásegíteni a rá bízott gyereket, hogy azzá lehessen, akinek született.

 

Kulcslyuk Kiadó, 2022.

Írta: Vekerdy Tamás

Kapcsolódó kiadványok:

Vekerdy Tamás művei

Tartalom

Tanulás-tanítás?

A tanítás tanulása?

Jövőkép

Néhány szó a gyermekközpontú iskolák lehetőségéről

Scheinheiligkeit?

Tanszabadság

Deklaráció

Az értékszocializáció néhány kérdése

A magyar iskola betegít