Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Az oktatás kultúrája

Paraméterek

Sorozat Ismeret – elmélet – kultúra
Szerző Bruner, Jerome
Cím Az oktatás kultúrája
Kiadó Gondolat Kiadó
Kiadás éve 2004
Terjedelem 191 oldal
Formátum B/5, keménytáblás
ISBN 963 9567 27 2
Ár:
2.680 Ft
2.412 Ft
Kedvezmény: 10%

Az amerikai pszichológia nagy öregje ebben az élvezetes formában megírt, mégis a legsúlyosabb problémákat taglaló könyvében javaslatokat tesz arra, hogyan vezetheti be az oktatás a gyermekeket saját kultúrájuk közegébe.

Leírás

Az amerikai pszichológia nagy öregje ebben az élvezetes formában megírt, mégis a legsúlyosabb problémákat taglaló könyvében javaslatokat tesz arra, hogyan vezetheti be az oktatás a gyermekeket saját kultúrájuk közegébe. A többek között általa is kidolgozott kulturális pszichológia elméletét az oktatásra alkalmazva fejti ki, hogy az emberi elme lehetőségei akkor bontakoznak ki teljesen, ha a gyermekek a kultúra résztvevőivé válnak, és ezen nemcsak a magas kultúra olyan területeit érti, mint a művészet vagy a tudomány, hanem az észlelés, gondolkodás, vitatkozás kultúrától függő módozatait is. Az oktatás gyakorlatát és elméletét egyaránt áttekintve mutatja be, milyen új és izgalmas módjai adódnak a nevelőket zavarba ejtő klasszikus problémák megközelítésének.
Jerome Bruner a New York-i Egyetem lélektanprofesszora, számos munkája aratott nemzetközi sikert. 1987-ben Nemzetközi Balzan-díjban részesült az emberi elme megértéséhez való hozzájárulásáért.
 
Sorozatszerkesztő: Berényi Gábor, Pléh Csaba