Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Az óvodai differenciálás mindennapjai

Paraméterek

Sorozat Modern Pedagógus
Szerző Bakonyi Anna – Karczewicz Ágnes
Cím Az óvodai differenciálás mindennapjai
Alcím Kérdések–válaszok, megoldások–lehetőségek
Kiadó Neteducatio Kft.
Kiadás éve 2017
Terjedelem 168 oldal
Formátum B/5, ragasztókötött
ISBN 978 615 5718 14 4
Ár:
3.590 Ft

Számtalan kérdés foglalkoztat minket nap mint nap az óvodában, melynek többsége a gyerekekhez, egyéni szükségleteikhez kapcsolódik. De hogyan találjuk meg az egyensúlyt a mindennapi differenciálásban? Ebben nyújt segítséget Bakonyi Anna és Karczewicz Ágnes legújabb könyve!

Leírás

Számtalan kérdés foglalkoztat minket nap mint nap az óvodában, melynek többsége a gyerekekhez, egyéni szükségleteikhez kapcsolódik. De hogyan találjuk meg az egyensúlyt a mindennapi differenciálásban? Ebben nyújt segítséget Bakonyi Anna és Karczewicz Ágnes legújabb könyve!
Kinek és mikor járnak kiváltságok? Mennyire kell szigorúan venni a szokás-szabályrendszert a csoportban? Milyen módszerekkel kelthetjük fel tartósan a gyerekek érdeklődését? Mit kezdjünk a technika vívmányaival az óvodában?
Nekünk, óvodapedagógusoknak sok megoldatlan kérdés kering nap mint nap a fejünkben. Ezek többsége a gyerekekhez, az egyéni bánásmódhoz, a differenciáláshoz fűződik. Kérdéseink sokszor megválaszolatlanok maradnak – hiába az évek tapasztalata –, hiszen világunk folyamatosan változik.
A lehetséges válaszok, megoldási irányok ebben a kiadványban rejtőznek: Bakonyi Anna és Karczewicz Ágnes összegyűjtötték a leggyakrabban felmerülő kérdéseket, és azokra az egyéni bánásmód, differenciálás tekintetében, több évtizedes tapasztalattal, modern szemlélettel adtak útmutató választ. Ezeket adjuk közre most gyakorlatorientált, kérdés–válasz alapú formában a modern óvodapedagógusok mindennapi munkájának támogatására.

Tartalom

Bevezető
Beengedem és elengedem
A diverzitás mint érték
Ünnep
Édes anyanyelvünk
Hej, vár, vesd be! Hej, vár, vesd ki! 
Három az egyben – játék, munka, tanulás
Kapcsolatok
Tágasabb kint
Szabályok, korlátok – szabadság, intuíciók
A fejlődést segítő tényezők együttese
Nagy váltások, nehéz helyzetek
Valóság és virtuális élet
A hagyományos és a reformpedagógiák ötvözete
Zárszó