Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Az óvodai játék a gyermekközpontúság mutatója

Paraméterek

Sorozat A gyermek mindenek felett álló érdekében
Szerző Pálfi Sándor
Cím Az óvodai játék a gyermekközpontúság mutatója
Alcím Az óvodai játék jelene – és amilyen lehetne
Kiadó Sprint Kiadó - Óvodai Nevelés
Kiadás éve 2019
Terjedelem 154 oldal
Formátum B/5, ragasztókötött
ISBN 978 615 80997 3 8
Ár:
2.900 Ft

Ez a személyes hangvételű óvodapedagógiai kézikönyv „az óvodás gyermekek mindenek felett álló érdekét” képviseli azáltal, hogy az óvodai szabad játék védelmét hirdeti, miközben az Alapprogram szellemisége tükrében elemzi és értékeli az óvodai mindennapok gyakorlatát.

Leírás

Ez a személyes hangvételű óvodapedagógiai kézikönyv – sorozatunk többi kötetéhez hasonlóan – szintén „Az óvodás gyermekek mindenek felett álló érdekét” képviseli azáltal, hogy az óvodai szabad játék védelmét hirdeti, miközben az Alapprogram szellemisége tükrében elemzi és értékeli az óvodai mindennapok gyakorlatát. A könyv szerzője, dr. Pálfi Sándor óvodapedagógus, az óvodapedagógus szak képzésfelelőse, vezető oktatója, az óvodai gyakorlat vezetője, valamint elismert hazai, külhoni és nemzetközi szakember, aki szakmai hírnevét tudományos fokozattal, óriási óvodapedagógiai és gyakorlati munkásságával, és nem utolsósorban karizmatikus egyéniségével vívta ki.

A kötet dr. Pálfi Sándor szakmai előadásainak hanganyaga alapján készült, megőrizve az előadások közvetlen, szuggessztív stílusát, hogy érzékeltesse az előadó mély elkötelezettségét az óvodás gyermekek nevelése érdekében. A kötetben tetten érhető az a sokoldalú óvodapedagógiai és -pszichológiai összefüggés, amely az óvodás gyermekek szabad játéktevékenységének jogos szükségletéből adódik, és képet kaphatunk a jelen hazai és külföldi óvodai gyakorlatról is.

Írta: Dr. Pálfi Sándor

Sorozatszerkesztő: Körmöci Katalin

Tartalom

Az óvodai nevelés az óvodai alapprogram tükrében – A szabad játék helye és szerepe a mindennapokban

A szabad játék korlátai és perspektívái

A szabad játék jelene a gyermeki játékszükségletek tükrében