Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Az ultrahang használata az aneszteziológiában és az intenzív terápiában

Paraméterek

Szerző Almási Róbert – Bőhm Tamás – Faluhelyi Nándor
Cím Az ultrahang használata az aneszteziológiában és az intenzív terápiában
Kiadó Medicina Könyvkiadó
Kiadás éve 2018
Terjedelem 500 oldal
Formátum A/4, keménytáblás
ISBN 978 963 226 677 0
Ár:
11.000 Ft

E tankönyv lelkes, szakavatott szerzői írásaikkal pontos és alapos elemzést adnak az ultrahanggal létrehozott kép fizikai és anatómiai hátteréről, a helyi érzéstelenítők gyógyszertanáról. A gyakorlati munkához szükséges elméleti ismereteket 4 fő testtájra bontva részletezik: nyaki fonat, felső és alsó végtag, illetve a törzs. Az aneszteziológiai alkalmazás tudásanyagát kiválóan egészítik ki az agyi és a végtagi erek ultrahang-diagnosztikai, valamint az érkanülálást segítő képalkotásról szóló fejezetek. A könyvet a mellkasi szervek – benne külön fejezettel a szív –, továbbá a hasi és kismedencei szervek diagnosztikájának alapos ismertetése zárja.

Leírás

E tankönyv lelkes, szakavatott szerzői írásaikkal pontos és alapos elemzést adnak az ultrahanggal létrehozott kép fizikai és anatómiai hátteréről, a helyi érzéstelenítők gyógyszertanáról.

A gyakorlati munkához szükséges elméleti ismereteket 4 fő testtájra bontva részletezik: nyaki fonat, felső és alsó végtag, illetve a törzs. Az aneszteziológiai alkalmazás tudásanyagát kiválóan egészítik ki az agyi és a végtagi erek ultrahang-diagnosztikai, valamint az érkanülálást segítő képalkotásról szóló fejezetek. A könyvet a mellkasi szervek – benne külön fejezettel a szív –, továbbá a hasi és kismedencei szervek diagnosztikájának alapos ismertetése zárja. Almási Róbert, Böhm Tamás és Faluhelyi Nándor olyan művet szerkesztettek, írtak, amelyhez hasonló – magyar nyelven, önálló kötetként – még nem jelent meg. E sorok írója biztos abban, hogy a könyvszerkesztők és a fejezetírók kiváló munkája nagy előrelépést eredményez a hazai műtéti betegellátás biztonságának, minőségfejlődésének növekedésében.

Bogár Lajos egyetemi tanár

Szerkesztette: Almási Róbert, Bőhm Tamás, Faluhelyi Nándor