Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Baj van a gyerekkel?! Bajban a szülő?!

Paraméterek

Sorozat Móra Családi Iránytű
Cím Baj van a gyerekkel?! Bajban a szülő?!
Alcím Hatékony módszerek a nevelési helyzetekhez
Kiadó Móra Ferenc Könyvkiadó
Kiadás éve 2020
Terjedelem 208 oldal
Formátum A/5, ragasztókötött
ISBN 978 963 486 697 8
Ár:
3.999 Ft
3.399 Ft
Kedvezmény: 15%

Mind a szülő, mind a gyermek alapvető kérdése, önmarcangoló dilemmája: jó vagyok, vagy inkább rossz? Elég jó vagyok? Túl rossz vagyok? Szorongáskeltő kérdések. Rossz a gyerek? Zsebkönyv szülőknek – gyorssegély a problémák megoldásához a játékos megértő nevelés módszerével.

Leírás

Mind a szülő, mind a gyermek alapvető kérdése, önmarcangoló dilemmája: jó vagyok, vagy inkább rossz? Elég jó vagyok? Túl rossz vagyok? Szorongáskeltő kérdések. Rossz a gyerek? Állítja a szülő, a pedagógus vagy a nagyi, esetleg a szomszéd. Rossz, engedetlen, égetni való, szófogadatlan, mindig a csínytevéseken jár az esze? Én nem erre fizettem be! – állapítja meg a szülő dühösen, ugyanakkor görcsbe rándul a gyomra, mert azt érzi, hogy valamit elrontott, hogy ő nem ilyen gyereket képzelt magának anno, és nem ilyen anyának képzelte magát. Stresszhelyzetben mindenki feszültebb lesz, gyerek és szülő egyaránt.

A kisebb dolgok is nagyobbnak látszanak. Hamarabb lobban, robban, loccsan minden. Aztán már egy állandó harcmezőn találjuk magunkat, amiből nagyon nehéz kijönni, megtalálni a kijáratot, vagy letenni az összes fegyvert. Pedig nem lehetetlen, csak lehet, hogy nem egyszerre kell megcsinálni. Szépen fokozatosan, egymás után csendesíteni az éles lövedékeket, a harcmezőt pedig játéktérré változtatni, új fegyvernemet találni, békés, biztonságos eszközökkel megkeresni újra az utat egymáshoz.

 

Írta: Dr. Eigner Bernadett

Tartalom

A GYEREK – rossz gyerek vagyok?

Bevezetés

Dacol a gyerekem

Agresszív a gyerekem

Nyugtalan a gyerekem

A SZÜLŐ – jó szülő vagyok?

Folytatás következik…

Segítség, be vagyok zárva a gyerekkel!

Tedd le a telefont! – szülői jelenlét

Szülői mintáim

A Játékos Megértő Nevelés módszere

A szülő is ember – mi van a lelked mélyén?

Irodalomajánló