Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Barokk freskófestészet Magyarországon I.

Paraméterek

Szerző Jernyei Kiss János
Cím Barokk freskófestészet Magyarországon I.
Alcím I. kötet – Fejér, Komárom-Esztergom és Veszprém megye
Kiadó Magyar Művészeti Akadémia
Kiadás éve 2019
Terjedelem 520 oldal
Formátum Album, vászonkötés
ISBN 978 615 5464 36 2
Eredeti ár:
9.500 Ft
8.550 Ft
Online kedvezmény: 10%

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Művészettörténeti Tanszékének kutatócsoportja több éven át futó programban kutatta és dolgozta fel a magyarországi barokk freskófestészet emlékeit. A művészettörténeti jelentőségű kutatás eredményeit az MMA Kiadó és a Magyar Építészeti Múzeum és Műemlékvédelmi Dokumentációs Központ közös kiadásban, 2019–2022 között négy kötetben jelenteti meg.

Leírás

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Művészettörténeti Tanszékének kutatócsoportja több éven át futó programban kutatta és dolgozta fel a magyarországi barokk freskófestészet emlékeit. A művészettörténeti jelentőségű kutatás eredményeit az MMA Kiadó és a Magyar Építészeti Múzeum és Műemlékvédelmi Dokumentációs Központ közös kiadásban, 2019–2022 között négy kötetben jelenteti meg. A kötetek a mai Magyarország barokk freskóemlékeinek teljes katalógusát tartalmazzák. Részletesen szólnak a műveket magukba foglaló épületekről, azok építéstörténetéről, a falképek festőjéről és megrendelőjéről, ismertetik a freskók keletkezéstörténetét, állapotát.

Szerkesztette: Jernyei Kiss János

A kötet szerzői: Borz Zsófia, Gaylhoffer-Kovács Gábor, Haris Andrea, Herczeg Renáta, Jernyei Kiss János, Lóczi Dóra, Nagy Veronika, Ofra Zsuzsanna, Ökrös Dóra, Sárossy Péter, Serfőző Szabolcs, Smohay András, Somorjay Sélysette, Tatár Sarolta, Ugry Bálint

 

II. kötet - Baranya, Somogy, Tolna és Zala megye