Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Barokk freskófestészet Magyarországon I.

Paraméterek

Szerző Jernyei Kiss János
Cím Barokk freskófestészet Magyarországon I.
Alcím I. kötet – Fejér, Komárom-Esztergom és Veszprém megye
Kiadó Magyar Művészeti Akadémia
Kiadás éve 2019
Terjedelem 520 oldal
Formátum Album, vászonkötés
ISBN 978 615 5464 36 2
Ár:
9.500 Ft
8.550 Ft
Kedvezmény: 10%

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Művészettörténeti Tanszékének kutatócsoportja több éven át futó programban kutatta és dolgozta fel a magyarországi barokk freskófestészet emlékeit. A művészettörténeti jelentőségű kutatás eredményeit az MMA Kiadó és a Magyar Építészeti Múzeum és Műemlékvédelmi Dokumentációs Központ közös kiadásban, 2019–2022 között négy kötetben jelenteti meg.

Leírás

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Művészettörténeti Tanszékének kutatócsoportja több éven át futó programban kutatta és dolgozta fel a magyarországi barokk freskófestészet emlékeit. A művészettörténeti jelentőségű kutatás eredményeit az MMA Kiadó és a Magyar Építészeti Múzeum és Műemlékvédelmi Dokumentációs Központ közös kiadásban, 2019–2022 között négy kötetben jelenteti meg. A kötetek a mai Magyarország barokk freskóemlékeinek teljes katalógusát tartalmazzák. Részletesen szólnak a műveket magukba foglaló épületekről, azok építéstörténetéről, a falképek festőjéről és megrendelőjéről, ismertetik a freskók keletkezéstörténetét, állapotát.

Szerkesztette: Jernyei Kiss János

A kötet szerzői: Borz Zsófia, Gaylhoffer-Kovács Gábor, Haris Andrea, Herczeg Renáta, Jernyei Kiss János, Lóczi Dóra, Nagy Veronika, Ofra Zsuzsanna, Ökrös Dóra, Sárossy Péter, Serfőző Szabolcs, Smohay András, Somorjay Sélysette, Tatár Sarolta, Ugry Bálint