Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Belső tájak, idegen testek

Paraméterek

Szerző Williams, Gianna
Cím Belső tájak, idegen testek
Alcím Serdülőkori evészavar és más bajok
Kiadó Animula Kiadó
Kiadás éve 2008
Terjedelem 156 oldal
Formátum A/5, ragasztókötött
ISBN 978 963 9751 15 6
Ár:
2.950 Ft
2.802 Ft
Kedvezmény: 5%

A könyv központi tárgya a (valaki mástól való) befogadás leromlása, károsodása a függőségi kapcsolat internalizálása (azaz bensővé, sajáttá tétele) során. Ez a romlás időnként az evészavarok kórlélektanával mutat összefüggést.

Leírás

A könyv központi tárgya a (valaki mástól való) befogadás leromlása, károsodása a függőségi kapcsolat internalizálása (azaz bensővé, sajáttá tétele) során. Ez a romlás időnként az evészavarok kórlélektanával mutat összefüggést. Hosszú évek óta érdekel, milyen kapcsolat van a függési viszonyban mutatkozó befogadás nehézségei és a táplálékbevitelben mutatkozó konkrét gondok között.
Amióta 1920-ban megalapították, a londoni Tavistock Klinika a legismertebb és legelismertebb pszichoterápiás központok egyike. Mindhárom fő részlege – Gyermek és Család, Serdülő, Felnőtt – úttörője volt az új kezdeményezéseknek és számos sikeres megközelítést dolgozott ki a pszichés zavarok kezelésében. A „Tavistock” ma a pszichoterápia legnagyobb brit oktató intézménye, évi 40-50 tanfolyamán mintegy 1400 szakembernek nyújt posztgraduális képzést a gyermek-, serdülő- és felnőtt-pszichoterápia, a klinikai pszichológia, a pszichiátria, a szociális munka, valamint a háziorvoslás és az ápolástan területén.
A Tavistocknak a gyermek-serdülőkori zavarokról indított sorozata – amelyből jelen kötet is származik – világos, könnyen érthető fogalmazásával elősegíti, hogy az érdeklődők jól eligazodjanak a gyermek-serdülőkor számos pszichés zavarában és annak terápiájában. Amennyire csak lehetséges, bevezet a pszichoterápiás beavatkozások alapjául szolgáló gondolati modellekbe és képzeletgazdag alkalmazásukba.
A kötet szerzője Gianna Williams, vezető gyermek- és serdülő-terapeuta, egyetemi tanár. Világszerte keresett előadója ennek a klinikai területnek, írásaiban a pszichés folyamatokat újszerű megvilágításba helyezi – korszerű tanulmányok ezek, nagyon időszerű témákról. Közérthetőségén túl még a leggyakorlottabb klinikusok is haszonnal forgathatják, és önképzésük forrása lehet.
 
Fordította: Balázs-Piri Tamás

Tartalom

Bevezetés
A gyermek belső világa
Gondolkodás és tanulás érzelmileg nélkülöző gyermekekben
A kettős megfosztottság
A banda-dinamikáról
Önértékelés és tárgyértékelés
A bensővé tétel folyamatáról
Rossz evők
A „tartó/tartalom” kapcsolat megfordulása
Az elhárítások „belépni tilos” rendszere
A bevetítés folyamata
Idegentestek az énképben
Irodalom