Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Belvedere Meridionale

Rendezés:
Nézet:

A kommunizmus összeomlása után mind a magyarországi, mind a határon túli magyar fiatalok a perifériáról a centrumba kerültek. Ez azt jelenti, hogy rájuk is – akárcsak nyugat-európai társaik vállára – többféle nyomás nehezedik: munkanélküliség, versenyhelyzet, korai önállósodás, piaci szereplővé válás stb.

2.640 Ft 2.376 Ft

A történelmi múlt annyiféle értelmezést ébreszt és emléket rögzít, ahány embert kérdezünk, ahány szemszögéből föltárjuk az eseményeket, 1956-ról, a Szegeden és a szegedi egyetemen történtekről ki ezt látta meg, ki amazt vette észre – attól függően is, kinek mit diktált az érdeke, a félelme, a reménye...

2.280 Ft 2.052 Ft

Felkelteni a múlt iránti érdeklődést és önálló gondolkodásra ösztönözni a fiatalokat soha meg nem unható élmény és kihívás. Ehhez azonban nem elég kiválóan tudni a történelmet, azt is meg kell érteni, mi játszódik le a diákok fejében miközben a múlt eseményeiről tanulnak.

3.570 Ft 3.213 Ft

Pászka Imre, a Szegedi Tudományegyetem szociológiaprofesszora „Kis jégkorszak – Létfenntartás” alcímű kötetében az egyének és csoportok kis jégkorszakbeli (14–19. század) létfenntartásának alakulásában a természeti és az emberi tényezők hatását és következményeit mutatja be.

4.200 Ft 3.780 Ft

Pászka Imre professzor „Kis jégkorszak – Járványok” alcímmel írt munkája az Együtthatás – reprezentációk I. (Kis jégkorszak – Létfenntartás) című könyvének folytatása.

4.200 Ft 3.780 Ft

Arad megyei, délvidéki és magyarországi oktatással foglalkozó civil szervezetek képviselői mondanak véleményt kisebbségi létről, anyanyelvápolásról, az iskolák helyzetéről, feladataikról és tennivalóikról.

1.330 Ft

A kötet szerkesztőinek célja az volt, hogy a nyolcvanas évektől a magyar fiatalok életében bekövetkezett változások, a perifériáról a centrumba kerülés kihívásai mind elméleti, mind metodológiai szempontból értelmezhetők legyenek.

3.330 Ft 3.163 Ft

Az iskolai légkör és az eredményesség kapcsolatának problémaköre nagyon összetett vizsgálati téma. Széll Krisztián oktatásszociológus-kutató a legmodernebb módszertanokat alkalmazva vizsgálja a kérdést – eredeti, mások által még nem alkalmazott módon nyúl az iskolai, tanulói eredményesség mutatójához. 

2.625 Ft 2.494 Ft

Ebben a könyvben nem általában foglalkozunk az iskolai munkával. Majd’ egy évtizedes kutatásunk során olyan tanárok tevékenységét vizsgáltuk, akik hátrányos helyzetű diákokat oktatnak, olyan diákokat, akiknek a szülei döntően alacsony iskolai végzettségűek. A bemutatott eredmények értékesek lehetnek mindazok számára, akik az oktatási rendszer bármely szintjén kapcsolatba kerülnek olyan diákokkal, akik családjukból nem, vagy kevésbé hozták azt a tudástőkét, amit az iskola elvár. 

1.750 Ft

A kötet írásainak egyik csoportja a domináns téma rendszerszintű szakmapolitikai fejleményeit, a másik a különböző témájú, intézményszintű fejlemények körét tárgyalja.

2.756 Ft 2.618 Ft
A neves szegedi közlekedéstörténész összefoglaló tanulmánykötete Magyarországon elsőként adja közre a közúti személyszállítás múltját feldolgozó írásait. A könyv a személyszállítás hazai kezdeteitől az ötvenes-hatvanas évek jelentős hálózati és menetrendi változásaiig követi az eseményeket.
2.350 Ft 2.115 Ft

A könyv betekintést enged a magyar közlekedés 1945 utáni szervezési, vezetési struktúrájában, a közlekedési munkaverseny történetébe, de ugyanígy megismerkedhetünk a korszak gépjárművezetőinek képzésével is.

2.640 Ft 2.376 Ft

A kötet arra a felismerésre épül, hogy az egyén egészséges, illetve sportos életmód melletti döntése társas kontextus függvénye, s ebből kiindulva az oktatási intézmények minőségét sportszocializációs környezetként teszi mérlegre. A figyelemre méltó könyv új, eredeti terminus technicusokat vezet be az intézmények sportszocializációs hatásainak vizsgálatára, s többféle intézményi sportmiliő jellemzőit azonosítja öt országra kiterjedő kutatásában.

2.625 Ft 2.494 Ft