Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Beszédindító - Tél

Paraméterek

Szerző Egresi Erika
Cím Beszédindító – Tél
Alcím Játékok, ötletek szülőknek, hogyan segíthetik gyermekük beszédfejlődését
Kiadó Navigant Bt.
Kiadás éve 2018
Terjedelem 112 oldal
Formátum A/4, keménytáblás
ISBN 978 615 00 3678 6
Ár:
3.490 Ft
3.141 Ft
Kedvezmény: 10%

Bár a beszéd elsajátítása minden kisgyermek esetében egy kicsit más és más módon történik, de ebben a folyamatban megtalálhatóak olyan „mérföldkövek”, amelyeket minden kisgyermek elér, amikor megtanul beszélni. A könyv legfontosabb célja, hogy eljuttasson ezekhez a „mérföldkövekhez”, és ezzel segítse azokat a családokat, ahol a gyermekek beszéde késve indul vagy nem a megszokott módon fejlődik.

Kapcsolódó kiadvány: Beszédindító – ősz

Leírás

A beszéd indulása, az anyanyelv elsajátítása talán az egyik legnagyobb és legtitokzatosabb csodája a kisgyermekkornak. Szinte nincs is olyan család, ahol ne emlékeznének a baba első szavaira vagy ne őriznének néhány kedves, mosolyt előcsalogató, vidám történetet a beszéd kialakulásának idejéről. E fontos és jelentős esemény szinte ünnepként írja be magát a babakönyvek oldalaira és az emlékezetünkbe is. Jól tudjuk, hogy a beszéd elsajátításával és az anyanyelv használatával gyermekünk egy kulcsot kaphat mindahhoz a tudáshoz, ami lehetőséget ad majd arra, hogy kiteljesedhessen a személyisége, boldog és elégedett tagja legyen annak a szűkebb és tágabb közösségnek, amelyben él.

Bár a beszéd elsajátítása minden kisgyermek esetében egy kicsit más és más módon történik, de ebben a folyamatban megtalálhatóak olyan „mérföldkövek”, amelyeket minden kisgyermek elér, amikor megtanul beszélni. A könyv legfontosabb célja, hogy eljuttasson ezekhez a „mérföldkövekhez”, és ezzel segítse azokat a családokat, ahol a gyermekek beszéde késve indul vagy nem a megszokott módon fejlődik. Ők azok, akiknél 2–2 és fél éves koruk körül még egyáltalán nem kezdődött el a szavak gyűjtögetése, s még 3 évesen is csak néhány szóval, szótöredékkel beszélnek csupán. Elsősorban számukra – és az ő családjaik számára – ajánljuk sok szeretettel e könyvet. Olyan játékokat, bevált gyakorlatokat gyűjtöttünk itt egybe, amelyek segítik a beszéd indulását, a nyelvhasználat kialakulását, és ezeken keresztül a gondolkodás fejlődését is.


„Szeretettel ajánlom ezt a könyvet azoknak a családoknak is, ahol a kicsik már szépen beszélnek, s gördülékenyen használják az anyanyelvüket. az itt összegyűjtött játékötletek, apró feladatok, számunkra is jól hasznosíthatóak. Kipróbálásukkal, örömtelibbé és színesebbé tehető az együtt töltött idő. Többféle lehetőséget biztosítanak arra, hogy tartalmasan, vidáman és a gyermekek életkorának megfelelő játékokkal tölthessük meg a napokat. A közös tevékenységek, amellett, hogy sokrétűen fejlesztik a beszédet, remek alkalmat adnak arra is, hogy élmény teli perceket szerezzenek mindnyájunknak. Nem csak a beszéd fejlődik ez által, hanem a gyermekek értelmi- és érzelmi fejlettsége is pozitív irányban változik.”

A szerző

Írta: Egresi Erika

Illusztrálta: Burány Ivett

Tartalom

Előszó

December

A Mikulás ruhája

Már csak ötöt alszunk!

Kulcsot kap a Mikulás

Mit szeret a Mikulás?

Kopp-kopp! Ki lakik a házban?

Levél a Mikulásnak

Megjött már a Mikulás

Karácsonyi illatok

Január

Sárkányok

A fagyos kezű hóemberek

Megy a vonat

Az uzsonna

Utánozd az állatokat!

Te milyen időt szeretsz?

Hóember

A hóboltos hóember

Február

Nénó, nénó

A nagyinál lenni jó

Telihold

Farsangoló

Csiribí-csiribá! Bumm!

Nyuli elveszett

Keressük meg Nyulit!

Jól van Csipet! – Juj, juj, Csipet!

Kis sapka, nagy sapka

Kézügyesítő