Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Beszédtechnikai feladatlapok

Paraméterek

Szerző Thoroczkay Miklósné
Cím Beszédtechnikai feladatlapok
Kiadó Holnap Kiadó
Kiadás éve 2021
Terjedelem 488 oldal
Formátum A/5, ragasztókötött
ISBN 978 963 3493 52 6
Eredeti ár:
4.500 Ft
4.050 Ft
Online kedvezmény: 10%

A beszédtechnika eredményes javításához személyes motiváció és ambíció kell! Beszédünk állandóan változik, változtatható, tehát egyre jobban tökéletesíthető. A beszédtechnika célja, hogy mindenki számára könnyen érthető, tiszta beszédet hozzon létre. Élettani szempontból a beszéd a finom, jól koordinált, apró mozgások sorozata. A beszédtechnikai tanulás folyamatos gyakorlást igényel.

Leírás

A beszédtechnika eredményes javításához személyes motiváció és ambíció kell! Beszédünk állandóan változik, változtatható, tehát egyre jobban tökéletesíthető. A beszédtechnika célja, hogy mindenki számára könnyen érthető, tiszta beszédet hozzon létre. Élettani szempontból a beszéd a finom, jól koordinált, apró mozgások sorozata. A beszédtechnikai tanulás folyamatos gyakorlást igényel. Jól beszélni csak jó légzéstechnika és jó hangadás mellett lehet!  A kiejtés tisztaságának céltudatos fejlesztése is technikai követelmény! 

Mondd többször! A nehéz artikulációs helyzetek még a jól beszélők számára is kihívást jelentenek. Tehát gyakorlásra fel! A hangzók és a hangnál nagyobb egységek nem sterilen jelennek meg, hanem egyéb jelszerű elemekkel társulnak. A hangsúly, a hangerő, a szünet, a hangmagasság, a hangszín, valamint a tempó és a ritmus váltásai adják a beszéd zeneiségét.

 

Holnap Kiadó, 2021.

Írta: Thoroczkay Miklósné

 

Kapcsolódó kiadványok:

Thoroczkay Miklósné: Beszédtechnikai gyakorlókönyv

Thoroczkay Miklósné: Beszédhangzók fejlesztése

Tartalom

Előszó

A beszédfolyamat

Útmutató a légzőgyakorlatokhoz

Légzőgyakorlatok

Prológus

Útmutató a feladatlapokhoz

Feladatlapok

Irodalomjegyzék