Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Betekintések a BDSM világába

Paraméterek

Szerző Király Lea
Cím Betekintések a BDSM világába
Alcím Tabumentesen a nem szokványos szexualitásról
Kiadó Medicina Könyvkiadó
Kiadás éve 2018
Terjedelem 300 oldal
Formátum A/5, keménytáblás
ISBN 978 963 226 705 0
Ár:
3.700 Ft
3.515 Ft
Kedvezmény: 5%

A könyv valós beszélgetések alapján vezet be a BDSM (nem szokványos szexualitás) világába. Bepillantást enged a BDSM szubkultúrába úgy, hogy az interjúalanyokról kiderül, hogy mentálisan egészséges, szerethető emberek, megérthetjük a BDSM-et képviselők lelki mozgatórugóit, fogódzkodót jelent és egyfajta védőhálót ad a BDSM világába újonnan érkezők számára. A könyv célközönsége egyrészt a szexuálpszichológiát, a pszichológiát tanulók, másrészt az ezzel a szakterülettel foglalkozók, harmadrészt a téma iránt érdeklődő civilek köre.

Leírás

A könyv valós beszélgetések alapján vezet be a BDSM (nem szokványos szexualitás) világába. Az interjúkötet egyrészt bepillantást enged a BDSM szubkultúrába úgy, hogy az interjúalanyokról kiderül, hogy mentálisan egészséges, szerethető emberek, másrészt az olvasó megértheti a BDSM-et képviselők lelki mozgatórugóit, harmadrészt a könyv fogódzkodót jelent és egyfajta védőhálót ad a BDSM világába újonnan érkezők számára.

Vajon mi izgatja, mi motiválja, mi tölti el boldogsággal, örömmel, élvezettel és félelemmel ennek a nem szokványos erotikus társasjátéknak a résztvevőit? Vajon ők mennyire képesek szeretni, mennyire tudják átadni magukat a másiknak? Mennyire akarnak uralkodni és mennyire szeretnének alárendelődni? Vajon a fájdalom számukra élvezet vagy kikapcsolódás? Ha leszállt az éj vagy felkelt a nap, akkor mi történik velük? Ők betegek vagy normálisak? Vajon mi a közös vonásuk? Számos kérdés, amelyre az olvasó megtalálja az interjúkötetben a választ. Egy biztos: a valós szereplők egyik közös tulajdonsága a kreativitás! Valamennyien élénk fantáziavilággal, erős képzelőerővel rendelkeznek.
A könyv fejezetei olyan különálló történeteket ölelnek fel, amelyek egymástól függetlenül is olvashatóak. Mindegyik egy-egy érdekes világ lenyomata. A fejezetek elején és az interjúkötet végén fogalom-magyarázat található a BDSM-kifejezések pontosításával. Az interjúalanyokkal részben egyéni, részben páros interjú készült. A fejezetek a valós beszélgetéseket tartalmazzák kérdés-felelet formátumban. A személyiségprofil, azaz az interjúalany(ok) bemutatását követi az interjú, amelynek a végén Gyimesi Andrea szexuálpszichológus magyarázata található – ilyen módon segítve az olvasónak az értelmezést és a feldolgozást. A könyv célközönsége egyrészt a szexuálpszichológiát, a pszichológiát tanulók, másrészt az ezzel a szakterülettel foglalkozók, harmadrészt a téma iránt érdeklődő civilek köre.

Írta: Király Lea

Tartalom

Köszönetnyilvánítás

Előszó – Szerző

Előszó – Gyimesi Andrea szexuálpszichológus

1. fejezet

„Méltóságteljes meghajlás”

Kincső – egy alárendelt nő története

2. fejezet

„Egy intelligens ősvadász”

Bátony – egy switch (főként alárendelődő, de olykor domináns) férfi története

3. fejezet

„Ismerd meg a vágyaidat!”

Leonard – egy domináns férfi története

4. fejezet

„Két ember – három ruhatár”

Ella és Dávid/Nóri: egy domináns nő és egy transzvesztita férfi története

5. fejezet

„Szerelemben, többen”

Nitta és Patrik: egy switch páros története

BDSM fogalomtár