Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Betűről betűre feladatlap 3.

Paraméterek

Sorozat Betűről betűre
Szerző Kárpáti Tamásné – Tasnádyné Pap Zsuzsanna – Vajda Sándorné
Cím Betűről betűre feladatlap 3.
Alcím Olvasás- és írásfejlesztő feladatok: ty, gy, ny, ly betűk
Kiadó Krónika Nova Kiadó
Kiadás éve 2017
Terjedelem 44 oldal
Formátum A/4, irkafűzött
ISBN 978 963 9423 71 8
Ár:
880 Ft
792 Ft
Kedvezmény: 10%

A Betűről betűre 1-7. olvasásfejlesztő füzetsorozat minden egyes tagját feladatgyűjteményekkel bővítjük, amelyekben az olvasási- írási részképesség fejlesztését szolgáló újabb típusú feladatokat, gyakorlóanyagot közlünk. Feladatainkat a gyakorlatban legjobban bevált, a gyermekek által legkedveltebb anyagból válogattuk.

Leírás

A Betűről betűre 1-7. olvasásfejlesztő füzetsorozat minden egyes tagját feladatgyűjteményekkel bővítjük, amelyekben az olvasási- írási részképesség fejlesztését szolgáló újabb típusú feladatokat, gyakorlóanyagot közlünk. Feladatainkat a gyakorlatban legjobban bevált, a gyermekek által legkedveltebb anyagból válogattuk. A feladatgyűjtemények az egyes füzetek anyagára épülnek, felépítésük is hasonló, így nem okoz nehézséget párhuzamos használatuk. A feladatsorok, amelyeket nyolcéves kortól ajánlunk, elsősorban diszlexiás, diszgráfiás (olvasás- és írástanulási gyengeség) részképesség-gyengeséget mutató gyermekek fejlesztésére szolgálnak. Jól használhatók a tanórán egyéni vagy kiscsoportos foglalkozásokhoz, de pusztán szórakozásból, a szabadidő hasznos eltöltésére, netán házi feladatként is kedveltek lehetnek, hiszen reményeink szerint a gyakorlás játékosságát, a sikerélményt nyújtják majd a gyerekeknek. Alkalmazhatjuk a gyermek betűtévesztéseinek megfelelően vagy – dignosztizált részképesség gyengesége ismeretében – a Sindelar-terápiával párhuzamosan.
 
Az egyes részképességek fejlesztésére a következő feladatok szolgálnak:
Vizuális alak-háttér tagolás:
- Keresd a ... betűt!
Auditív alak-háttér tagolás:
- Koppants, ha hallod...!
Vizuális differenciálás:
- Szópárok összehasonlítása
- Kép-helyes szókép egyeztetés
- Lépegetős figyelemfejlesztés
Auditív differenciálás:
- Betűpótlás
 
Minden füzetben minden hangnál/betűnél játszható játék: két vagy három gyerek egyszerre mondjon ki más-más, előre nem megbeszélt szót (a tanulandó hanggal), amit ki kell hallani és megismételni.
Szerialitás:
- Rajzos feladatok
- Szavak olvasása
Emlékezet:
- Lépegetős figyelemfejlesztés
Intermodalitás:
- Szavakból mondatalkotás toldalékokkal
- Lépegetős figyelemfejlesztés
 
Reméljük, hogy továbbra is sikerült a feladatokkal az ismeretszerzés, gyakorlás játékosságát megőriznünk, így az örömteli tanításhoz/tanuláshoz hozzájárulnunk.
 
Lektor: Marosits Istvánné