Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Bevezetés az addiktológiába

Paraméterek

Szerző Kalapos Miklós Péter
Cím Bevezetés az addiktológiába
Alcím Orvostanhallgatóknak és szakorvosjelölteknek
Kiadó Medicina Könyvkiadó
Kiadás éve 2016
Terjedelem 610 oldal
Formátum B/5, ragasztókötött
ISBN 978 963 226 529 2
Ár:
3.600 Ft

A könyvben a multidiszciplináris megközelítés iránti igényt nem feledve, a beteget ellátó orvos szemével tekint a szerző a kémiai szerhasználathoz köthető problémákra és magára a kémiai szert használó emberre.

Leírás

A könyvben a multidiszciplináris megközelítés iránti igényt nem feledve, a beteget ellátó orvos szemével tekint a szerző a kémiai szerhasználathoz köthető problémákra és magára a kémiai szert használó emberre. Mindeközben más irányokban is nyitott. Az orvosi szemléletű hozzáállást az indokolja, hogy a beteggel találkozó orvosnak – nem ritkán a szociális munkásnak is (!) –, ott és akkor kell valamit kezdenie a beteggel, amikor a beteg nála megjelenik. Merthogy el kell látnia! És ez a kötelezettség, bármit is mondjanak mások, a kémiai szerhasználat okozta  megbetegedések vonatkozásában csak és kizárólag az orvosi ellátásra vonatkozóan jelenik meg. A teóriák a jelenség megértése és a további terápia szempontjából egyaránt fontosak, de a kémiai szert használó betegekkel történő első találkozás rendszerint nagyon komoly egészségügyi ellátási és szociális igényeket hoz a felszínre. Ám nem szabad elfeledni, hogy a szimpla orvosi megközelítés az egyéb dimenziók megismerése nélkül a felszínen mozgást jelenti csupán.
Egy tankönyvet tart kezében az olvasó. Kiknek is íródott? Elsősorban a téma iránt érdeklődő medikusoknak és addiktológiai szakvizsgájukra készülő szakorvosjelölteknek, hasznonnal forgatható olvasmány lesz mindazon klinikusok, addiktológiai konzultánsok és más szakemberek, esetleg laikusok számára is, akik valamelyest érdeklődnek a téma iránt. A könyv tankönyvszerű használatát a fejezetek végén megtalálható összefoglalók, ellenőrző kérdések, illetve a könyv végén található tesztkérdések segítik.
 
Lektor: Antal Albert, Görbe Éva