Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Bioméhészet

Paraméterek

Sorozat Biogazda kiskönyvtár
Szerző Szalay László
Cím Bioméhészet
Kiadó Mezőgazda Kiadó
Kiadás éve 2002
Terjedelem 164 oldal
Formátum A/6, ragasztókötött
ISBN 978 963 9358 69 0
Eredeti ár:
2.900 Ft

A mű fő értéke a magyar bioméhészet szabályozásának és igényrendszerének ismertetése, hiszen ez a feltétele a vegyszermaradékoktól mentes méz előállításának. A szerző részletesen ír a méhekkel való évi foglalatosságról, amivel elérhető a vegyszermentesség.

Leírás

A mű fő értéke a magyar bioméhészet szabályozásának és igényrendszerének ismertetése, hiszen ez a feltétele a vegyszermaradékoktól mentes méz előállításának. A szerző részletesen ír a méhekkel való évi foglalatosságról, amivel elérhető a vegyszermentesség. Ennek feltételei még nem közismertek, ezért külföldi példákat is ismertet Ausztriából, az USA-ból, Franciaországból. A sok fénykép segíti a részletes szakmai ismeretek elsajátítását. 

 

Mezőgazda Kiadó, 2002.

Biogazda kiskönyvtár–sorozat

Írta: Szalay László

 

Kapcsolódó témakör:

Méhészet

Tartalom

Bioméhészet Magyarországon

Nem minden méz bio minőségű

A krajnai méh és a nagy ázsiai méhatka

A bioméhészet kezdete

Figyelmes bánásmód és vegyszermentes termék

A bioméhészet igényrendszere

Még néhány megjegyzés

Miért kell a bioméz?

A legkiválóbb alapanyagot is el lehet pocsékolni

Továbbra is fontos az export

Mézlegelő és vándorlás

A cukoretetés

A bioméz és az ember

Fajtamézek dicsérete

A virágpor és a propolisz

Segít a Biokultúra

Bioméhészet külföldön

Biológiai méhtartás Autsztriában (ERNTE-Szövetség)

Amerikai organikus méhészet (Oregoni Földművelési Rendszer)

A francia bioméhészet (Mezőgazdasági, Halászati és Élelmiszeripari Minisztérium)

Egy év méhek között (Méhészet képekben)

Barangolás szám-erdőben (Méhészet számokban)

A méhészet története

Oktatás, kutatás

Folyóiratok

Szakkönyvek

Kaptárak, lépek

Méhbiológia

Méhészeti termékek

Méhegészségügy

Ökonómia