Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Bogyó és Babóca az óvodában

Paraméterek

Szerző Bartos Erika
Cím Bogyó és Babóca az óvodában
Kiadó Pagony Könyvkiadó
Kiadás éve 2020
Terjedelem 48 oldal
Formátum A/5, keménytáblás
ISBN 978 615 588 350 7
Eredeti ár:
2.490 Ft
2.241 Ft
Online kedvezmény: 10%

A Bogyó és Babóca mesesorozat egy kis erdőben játszódik, szereplői erdei cimborák, apró bogárkák baráti közössége. A két főszereplő Bogyó, a csigafiú, és Babóca, a katicalány.

Leírás

A Bogyó és Babóca mesesorozat egy kis erdőben játszódik, szereplői erdei cimborák, apró bogárkák baráti közössége. A két főszereplő Bogyó, a csigafiú, és Babóca, a katicalány. A kis katica egy bájos, óvatos, félénk kislány, tele jó szándékkal, segítőkészséggel. Mindig megfontolt, felelősségteljes, megbízható. Bogyó, kis csiga, egy nagyon eleven, kíváncsi, vidám figura, kicsattanó jókedvvel, hatalmas lélekkel, telis-tele energiával. Bátor, de roppant érzékeny és szeretetreméltó. A sorozatnak a két főszereplő mellett több állandó mellékszereplője is van: Pihe, a lepkelány, Baltazár, a méhecske, Vendel, a szarvasbogár, Gömbi, a kis virágbogár. De rajtuk kívül számtalan mellékszereplő is gyakran feltűnik, mind az erdők apró lényeiből merítve, cincér, rózsabogár, cserebogár, szitakötőlány, krumplibogárfiú, szöcskelány, és van néhány „méretesebb” szereplő, akiknek szintén fontos szerepük van: Bagolydoktor, vagy Sün Soma, aki a szereplők gesztenyegumóból készült hintóját húzza. A helyszín az erdő, mely fái között rejti a szereplők házikóit. A házacskák mind magukon viselik lakójuk külső jegyeit, a katica háza piros, fekete pöttyökkel, a méhecske háza sárga-fekete csíkos, illetve az egyes szereplők személyes tárgyai, bútorai, ruhái is összhangban vannak jellegzetes külső jegyeivel. A katica természetesen piros, fekete pöttyös sapkát hord télen, Bogyónak a papucsbojtja is csiga alakú, a méhecske házikójában pedig még a teáskanna is sárga-fekete csíkos.
A történetek mind az óvodás korosztály mindennapjaival foglalkoznak, a szereplők közössége az óvodai gyerekközösséget mintázza. Gyakran előfordul a szereplők között konfliktus, veszekedés, csúfolódás, irigykedés, de a lényeg mindig az, hogy a mese végén kibékülnek a szereplők, mindenki megoldásra törekszik, mindenkit a szeretet, a segítőkészség, a barátság vezérel. Hiszen a kicsi gyermekek nagyon jólelkűek, nyíltak és tisztaszívűek, boldogan szereznek örömet egymásnak, hamar békülnek, a legnagyobb veszekedés után is szívesen játszanak újra együtt. A Bogyó és Babóca sorozatban nagy jelentősége, fontos szerepe van a természet szeretetének, tiszteletének. A szereplők mindig óvják, védik erdejüket, nagy szeretettel ápolják virágaikat, fáikat. Játékaik is minden esetben természetes anyagokból készülnek, gesztenyével labdáznak, gyümölcsökből készítenek tortát a süninek. A növények mellett fontos szerepet kap a Nap, a Hold, a felhők, a szivárvány is, minden olyan természeti elem, amit a kisgyermekek jól ismernek, és szeretnek. De emellett persze a mai kor óvodás eseményei is megjelennek, tartanak jelmezbált, óvodába járnak, Karácsonyt ünnepelnek, zenekart alapítanak, papírsárkányt készítenek, hóembert építenek, szánkóznak, hajókáznak, meggyógyítják a madárka törött szárnyát, vagy a megfázott százlábút.
 
Írta: Bartos Erika