Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Borderline, nárcisztikus és szkizoid működés

Paraméterek

Szerző Elinor Greenberg
Cím Borderline, nárcisztikus és szkizoid működés
Alcím Hogyan alakítja a személyiséget a szeretet, a csodálat és a biztonság utáni vágy
Kiadó Mind Publishing Hungary – Antal Corp.
Kiadás éve 2024
Terjedelem 378 oldal
Formátum B/5, ragasztókötött
ISBN 978 615 82448 2 4
Eredeti ár:
9.980 Ft
9.481 Ft
Online kedvezmény: 5%

Elinor Greenberg elismert amerikai pszichológus és Gestalt-terapeuta, aki a borderline, nárcisztikus és szkizoid személyiségtípusok diagnosztizálásában és kezelésében szerzett szakértelméről ismert. Könyvében feltárja a borderline, nárcisztikus és szkizoid személyiségzavarok dinamikáját, azaz hogy ezek viselkedései hogyan nyilvánulnak meg, és ezek a működések hogyan befolyásolhatják a kapcsolatokat.

Leírás

„Dr. Elinor Greenberg elismert amerikai pszichológus és Gestalt-terapeuta, aki a borderline, nárcisztikus és szkizoid személyiségtípusok diagnosztizálásában és kezelésében szerzett szakértelméről ismert. Könyvében dr. Greenberg feltárja a borderline, nárcisztikus és szkizoid személyiségzavarok dinamikáját, azaz hogy ezek viselkedései hogyan nyilvánulnak meg, és ezek a működések hogyan befolyásolhatják a kapcsolatokat. Könnyen érthető, gyakorlati könyvében bemutatja, hogyan ismerhetjük fel a borderline, nárcisztikus és szkizoid személyiségadaptációkat. és hogyan dolgozhatnak sikeresen a terapeuták, pszichológusok és pszichoterapeuták az érintett emberekkel. Ismerteti a diagnózisokat és az ígéretes kezelési lehetőségeket, és ezeket számos példával illusztrálja sokéves gyakorlatából. A nárcisztikusokat három fő altípusba sorolja: Exhibicionista (nyilvános szereplést kedvelő), Closet (zárt) és Toxic (mérgező) nárcisztikus.

Dr. Elinor Greenberg könyve nem csupán egy újabb pszichológiai kiadvány. Inkább egy friss szemléletet hoz a három személyiségzavar megértéséhez és kezeléséhez, melyek egyre inkább figyelmet követelnek mind a laikusoktól, mind a segítő szakemberektől. Dr. Greenberg könyve merőben újszerű megközelítést kínál ezen zavarok megértéséhez. Nem csupán a tünetekre és diagnózisokra fókuszál, hanem az egyén mögött rejlő okokat és megoldásokat is feltárja. A személyiségzavarokra adaptációs nehézségekként és kreatív alkalmazkodási formákként tekint. Dr. Greenberg szeretettel és elfogadással fordul a kliensei felé, és biztatást ad ahhoz, hogy ezek a nehézségek leküzdhetők. Kiknek ajánljuk a könyvet?

A tapasztalt klinikusok hasznos forrásnak találhatják ezt a könyvet, amely kiterjeszti megértésüket és hatékonyságukat ezekkel a – gyakran kihívásokkal teli – klienscsoportokkal. A kezdő terapeuták, a segítő szakemberek vagy a szociális szférában dolgozók pontos szem-pontokat kapnak ahhoz, hogy felismerjék a különböző személyiségzavarokra utaló jeleket, és kompetenciahiány esetén bevonhassák a megfelelő szakembert a segítő folyamatba. Mindazoknak a laikus olvasóknak, akik a témában érintettek családtag, ismerős révén, vagy egyszerűen csak szeretnék jobban megérteni a személyiségzavarok ezen fajtáit, a könyv mélyebb, hasznosítható tudást és megértést kínál.”

 

Mind Publishing Hungary – Antal Corp., 2024.

Írta: Elinor Greenberg Ph.D.

Fordította: Nádasdy Nóra