Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Bőrgyógyászat és venerológia

Paraméterek

Szerző Kárpáti Sarolta
Cím Bőrgyógyászat és venerológia
Alcím 2., javított kiadás
Kiadó Medicina Könyvkiadó
Kiadás éve 2019
Terjedelem 1052 oldal
Formátum A/4, keménytáblás
ISBN 978 963 226 733 3
Ár:
19.800 Ft

Bőrgyógyászat és venerológia című könyv első kiadása óta a dermatológia dinamikusan fejlődött, és számos területen a patogenezis jobb megismerése nyomán új­­ terápiás célpontokra ható szerek váltak a mindennapi orvosi gyakorlat részeivé. A könyv második kiadása több mint 1200 klinikai képet, közel 300 táblázatot, mintegy 250 sémás, didaktikus rajzot tartalmaz. A szerkesztési munkákhoz a két új tanszékvezető is csatlakozott.

Leírás

A bőr a legnagyobb barrierszervünk, a legnagyobb érzékszervünk és a legnagyobb immunszervünk, amely a szervezet mechanikus, fizikai, kémiai, mikrobiológiai és immunológiai védelmét, valamint hő- és vízháztartásának egyensúlyát is biztosítja.

A Bőrgyógyászat és venerológia című könyv első kiadása óta a dermatológia dinamikusan fejlődött, és számos területen a patogenezis jobb megismerése nyomán új­­ terápiás célpontokra ható szerek váltak a mindennapi orvosi gyakorlat részeivé. Alkalmazásukkal tartós remissziót lehet elérni eddig nehezen kezelhető gyulladásos, autoimmun vagy korábban kezelhetetlen onkológiai betegségekben is. Mindezeket az új ismereteket az olvasó megtalálja a megfelelő fejezetekben. ­­A könyv második kiadása több mint 1200 klinikai képet, közel 300 táblázatot, mintegy 250 sémás, didaktikus rajzot tartalmaz. A szerkesztési munkákhoz a két új tanszékvezető is csatlakozott.

Szerkesztette: Kárpáti Sarolta

Társszerkesztők: Gyulai Rolland – Kemény Lajos – Remenyik Éva – Sárdy Miklós