Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Börtönügyi lexikon

Paraméterek

Szerző Bencze Béla
Cím Börtönügyi lexikon
Kiadó Kronosz Kiadó
Kiadás éve 2014
Terjedelem 272 oldal
Formátum B/5, keménytáblás
ISBN 978 615 5339 89 9
Eredeti ár:
4.800 Ft
4.320 Ft
Online kedvezmény: 10%

Kötetünk több mint 1300 szócikkben és 250 színes és archív képpel illusztrálva tesz kísérletet a büntetés-végrehajtás legfontosabb fogalmainak, eszközeinek, intézményeinek, s nem utolsósorban több évszázados – hazai és egyetemes – fejlődésének összegzésére, megjelenítve a börtönügyhöz kapcsolódó társadalomtudományok széles spektrumát.

Leírás

A börtön több ezer éves intézmény, már a legrégebbi írott emlékek is tanúskodnak alkalmazásáról, mint a bűncselekmények büntetés-végrehajtási eszközéről. Az elmúlt évszázadok során – különösen a büntetések 18. századhoz köthető humanizálódása után – a szabadságvesztés-büntetés végrehajtásával kapcsolatos ismeretek, tapasztalatok hatalmassá duzzadtak, s kialakult a börtönügy mint tudomány, illetve – nem mellékesen – a büntetés-végrehajtási szakma.
Jelen kötetünk több mint 1300 szócikkben és 250 színes és archív képpel illusztrálva tesz kísérletet a büntetés-végrehajtás legfontosabb fogalmainak, eszközeinek, intézményeinek, s nem utolsósorban több évszázados – hazai és egyetemes – fejlődésének összegzésére, megjelenítve a börtönügyhöz kapcsolódó társadalomtudományok széles spektrumát.
A kötet számos börtönügyi szakember és reformer életrajzának, a büntetés-végrehajtás ókorba is visszanyúló eszközeinek és jogintézményeinek tudományos, mégis olvasmányos stílusban történő feldolgozása mellett nagy hangsúlyt helyez a hazai büntetés-végrehajtási intézetek és az elítéltek munkáltatását biztosító gazdasági társaságok bemutatására is, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy a börtönök „természetes” zárt világát nyitottá, a társadalom minél szélesebb rétegei számára átláthatóvá tegye.

 

Kronosz Kiadó, 2014.

Írta és szerkesztette: Dr. Bencze Béla

Lektor: Dr. Bögöly Gyula, Dr. Tari Ferenc, Prof. Dr. Habil. Vókó György

Kapcsolódó kiadványok

Raktáron
3.490 Ft 3.141 Ft
Raktáron
6.000 Ft