Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

„Budának szemtanúja vagyok”

Paraméterek

Szerző Thimár Attila
Cím „Budának szemtanúja vagyok”
Alcím Tanulmányok Ottlik prózájáról
Kiadó Holnap Kiadó
Kiadás éve 2015
Terjedelem 136 oldal
Formátum A/5, ragasztókötött
ISBN 978 963 3491 21 8
Ár:
2.900 Ft
2.610 Ft
Kedvezmény: 10%

Ottlik Géza huszonöt éve távozott közülünk, de regényei és elbeszélései, vagy még inkább mondatai és bekezdései, ma is eleven élettől lüktetők. Időszerű gondolatai, őszinte és izgalmas írástechnikája és a nagyon mélyen átélhető hangulatok, amelyeket megformált írásaiban, most, a 21. század elején is éppen úgy lebilincselik (vagy éppen felszabadítják?) az olvasókat, mint korábban.

Leírás

Ottlik Géza huszonöt éve távozott közülünk, de regényei és elbeszélései, vagy még inkább mondatai és bekezdései, ma is eleven élettől lüktetők. Időszerű gondolatai, őszinte és izgalmas írástechnikája és a nagyon mélyen átélhető hangulatok, amelyeket megformált írásaiban, most, a 21. század elején is éppen úgy lebilincselik (vagy éppen felszabadítják?) az olvasókat, mint korábban. Az ő műveit lapozva nem érezzük az azóta eltelt negyed századot.

Ez a könyv e tiszteletből és szeretetből született, azokat a gondolataimat gyűjtöttem össze benne, amelyek az utóbbi húsz év során Ottlik műveinek olvasásakor, illetve egyetemi pályámon a regényeinek, elbeszéléseinek tanítása közben születtek meg. Az ő varázslatos írásművészetét szeretném megismertetni az olvasókkal többféle utat, módot felhasználva erre.

Thimár Attila