Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Como se diz em português?

Paraméterek

Szerző Csaba Márta – Perjés Magdolna – Szijj Ildikó
Cím Como se diz em português?
Alcím Portugál nyelvkönyv kezdőknek és haladóknak
Kiadó Typotex Kiadó
Kiadás éve 2007
Terjedelem 244 oldal
Formátum A/4, ragasztókötött
ISBN 978 963 9664 54 8
Ár:
5.200 Ft
4.680 Ft
Kedvezmény: 10%
Ez a tankönyv az alapoktól a középfokú nyelvvizsga szintig vezeti el a portugálul tanulni vágyó diákot. Aki megtanulja a könyv anyagát, bizton remélheti, hogy jól el tud igazodni Portugália és a volt gyarmatai nyelvi közegében. Ajánljuk középiskolásoknak, az egyetemi alapozó kurzusok hallgatóinak és magántanulóknak.

Leírás

Nyelvkönyvünket mindazoknak ajánljuk, akik a Portugáliában használatos portugál nyelvet fokozatosan, lépésről lépésre szeretnék elsajátítani. Ennek a nyelvnek az ismeretével könnyen megtanulható a hajdani portugál gyarmatokon (Angola, Bissau-Guinea, Brazília, Kelet-Timor, Makaó, Mozambik, Sao Tomé és Príncipe-szigetek, Zöldfoki-szigetek) napjainkban használt nyelv. A portugál nyelvet, melynek fontosságát az is mutatja, hogy az Euurópai Unió hivatalos nyelvei közé sorolták, a világon több mint 200 millióan beszélik.
A könyv alapos felkészülést nyújthat mind a középiskolák portugálul tanuló diákjainak, mind az egyetemi alapozó képzésben részt vevő hallgatóknak és mindazoknak, akik az új állami nyelvvizsga rendszerben portugál középfokú nyelvvizsgát kívánnak tenni. Jól használható akár 1 éves intenzív – heti 3x2 órás –, akár 4 éves középiskolai képzésben is.
Könyvünk a portugál nyelv alapvető szókincsét és idiomatikus kifejezéseit 36 életszerű dialóguson, illetve olvasmányon keresztül vezeti be, és a portugál nyelv helyes használatához nélkülözhetetlen nyelvtani ismereteket pedig magyar magyarázatok segítségével dolgozza fel. Fontosnak tartjuk a nyelvtudáshoz szükséges készségek (beszédértés, beszédkészség, írásbeli kommunikáció) kialakítását és fejlesztését, amihez a könyvben szereplő szóbeli és írásbeli kommunikációs feladatok nyújtanak segítséget. A könyv elején találhatók a kiejtésre és a helyesírásra vonatkozó tudnivalók, míg közvetlenül a 36 lecke után kaptak helyet a Fordítási feladatok, a Társalgási témák és a Nyelvtani függelék. A könyvet lezáró 16 színes oldal képanyaga a leckékben tárgyalt események, helyszínek szemléltetését szolgálja, és az egyes képeket kiegészítő, a konkréttól az elvontabb felé mutató kérdések fontos szerepet játszanak a kép alapján kezdeményezett társalgás gyakorlásában.
 
Írta: Csaba Márta – Perjés Magdolna – Szijj Ildikó
Anyanyelvi lektor: Luisa Cabrita, Luis Viana