Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Csehov-újraírások

Paraméterek

Szerző Regéczi Ildikó
Cím Csehov-újraírások
Kiadó Didakt Kiadó
Kiadás éve 2016
Terjedelem 248 oldal
Formátum B/5, keménytáblás
ISBN 978 615 5212 41 3
Eredeti ár:
3.500 Ft
3.325 Ft
Online kedvezmény: 5%

Kötetünk a Közelítések–Közvetítések. Anton Pavlovics Csehov című monográfia folytatása. Szerzőink tovább gondolkodnak a csehovi poézisről, új területet nyitva meg az elemzések tárgyául: jelen esetben az oeuvre újraírásaiként értelmezhető szövegek felé irányul a figyelem.

Leírás

Kötetünk a Közelítések–Közvetítések. Anton Pavlovics Csehov című monográfia folytatása. Szerzőink tovább gondolkodnak a csehovi poézisről, új területet nyitva meg az elemzések tárgyául: jelen esetben az oeuvre újraírásaiként értelmezhető szövegek felé irányul a figyelem. A magyar russzisztika, anglisztika és irlandisztika képviselői a legkülönbözőbb naratívákat – irodalom, színház, film – vizsgálják azzal a szándékal, hogy az orosz író szövegeinek produktív jelenvalóságát láthatóvá tegyék, Ilyen módon képezi egy-egy interpretáció középpontját és szerepel a formális síkon túl is egybefüggő szövegtérben egymás mellett Borisz Akunyin, Stephen Daldry, Janusz Glowacki, Slawomir Mrozek, Thomas Kilroy, Lászlóffy Csaba Ljudmila Petrusevszkaja és Ljudmila Ulickaja művészete. Az előző kötetünk nyomdokain haladunk azzal a szerkesztési elgondolással is, miszerint az irodalmi szöveg értelmezését befolyásoló fordítás jelentőségével foglalkozunk. A tudományos monográfia lehetőségeihez mérten megpróbáljuk szemléltetni is a jelenséget, a legújabb színpadi használatra szánt magyar Meggyeskert-verzió, Ungár Júlia szövegváltozatának közlésével.
A kötetünkben olvashatóak Goretity József tolmácsolásában Ljudmila Petrusevszkaja és Galina Scserbakova egyaránt A kutyás hölgy címet viselő novellái is, amelyek korábban még nem jelentek meg.

Regéczi Ildikó

 

Didakt Kiadó, 2016.

Series Commentariorum de Arte Humana et Geographia 5.

Írta: Hajnády Zoltán, Reichmann Angelika, Regéczi Ildikó, Molnár Angelika, Csikai Zsuzsa, Kalafatics Zsuzsanna, Szabó Tünde, V. Gilbert Edit

Szerkesztette: Regéczi Ildikó

 

Kapcsolódó kiadvány:

Közelítések–Közvetítések. Anton Pavlovics Csehov