Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Csodafiú szarvas

Paraméterek

Szerző Nagy Mari – Vidák István
Cím Csodafiú szarvas
Alcím Gyékényből hajtogatott állat- és emberalakok
Kiadó Szerzői kiadás
Kiadás éve 2000
Terjedelem 38 oldal
Formátum A/4, irkafűzött
ISBN 963 640 413 5
Eredeti ár:
1.800 Ft

Ma már tudjuk, amit örökül kaptunk, azt tovább kell, adjuk. Nem csak a kezünkkel, hanem könyv formájában is. Ami e füzetben található, az csak a kezdetek kezdete.

Leírás

Tíz évig voltunk kosárkötők. Ez volt életünk talán legszebb időszaka. Vágtuk, forgattuk a gyékényt a tápai Ördög István bátyánkkal, kunyhót építettünk a réten, s hetekig ott laktunk. Végül lovaskocsival hazaszállítottunk mindent. Ebből kötöttük télen a kenyeres kosarakat, a szatyrokat. Mellette rendszeresen jártuk a falvakat, mindenkit igyekeztünk felkeresni, aki a gyékénynövényt valamire felhasználta.
A szobában halk motozás hallatszott. Sustorgás, zizzenés, apró kis neszek. A földön gyékény hevert, az apró kis maradékok beterítették a padlót. Az egész család alacsony székeken ült, kezük elérte a földön heverő gyékényt. Tél volt. Az emberek örültek, hogy házon belül lehettek, s hogy van egy kis elfoglaltságuk, a munkájukból egy kevéske pénzük. Ismerték és szerették azt az anyagot, amivel dolgoztak. Ezredévek tudását és tapasztalatát őrizték. Titkot nem tartottak, nyíltak és vendégszeretők voltak. Tudásukat szájról szájra adták tovább, le nem írták.
Ma már tudjuk, amit örökül kaptunk, azt tovább kell, adjuk. Nem csak a kezünkkel, hanem könyv formájában is. Ami e füzetben található, az csak a kezdetek kezdete.

Írta: Nagy Mari – Vidák István