Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Csoportdinamika

Paraméterek

Szerző Rudas János
Cím Csoportdinamika
Alcím Kezdőknek, haladóknak, kívülállóknak
Kiadó Oriold és Társai Kiadó
Kiadás éve 2016
Terjedelem 228 oldal
Formátum B/5, ragasztókötött
ISBN 978 615 5443 41 1
Eredeti ár:
3.600 Ft
3.420 Ft
Online kedvezmény: 5%

A „csoportdinamika” elnevezést manapság nagyon sokan használják, és nagyon kevesen rendelkeznek átfogó ismeretekkel, megbízható tudással az önismereti és a pszichoterápiás csoportok e talán legfontosabb kategóriájáról.

Leírás

Ez a könyv Rudas János harmadik műve a csoportokról. Aki korábban tanulta és gyakorolta az önismereti, személyiségfejlesztési, emberi erőforrás fejlesztési és pszichoterápiás csoportok vezetését, az nehezen kerülhette meg a szerző korábbi két könyvét.

A Delfi örökösei (Önismereti csoportok – elmélet, módszer, gyakorlatok) első kiadása 1990-ben, nyolcadik, javított kiadása 2016-ban jelent meg. Hozzá kapcsolódott 2009-ben a Javne örökösei (Fejlesztő tréningcsoportok – elvek, módszerek, gyakorlatcsomagok), amelynek 2011-ben jött ki a második, bővített kiadása (Németh György grafikáival).

A „csoportdinamika” elnevezést manapság nagyon sokan használják, és nagyon kevesen rendelkeznek átfogó ismeretekkel, megbízható tudással az önismereti és a pszichoterápiás csoportok e talán legfontosabb kategóriájáról.
Rudas János pszichológus a hazai önismereti, személyiség- és készségfejlesztő, valamint tréningcsoportok vezetésének, elvi és módszertani kérdéseinek kiemelkedő képviselője. E könyvének megírásakor összefoglalta mindazt, amit fontosnak tartott idehozni a saját korábbi munkáiból, személyes tapasztalataiból, valamint a magyar és külföldi szakirodalom csoportdinamikával foglalkozó – és minden gyakorló csoportvezető számára  használható – írásaiból.

Biztosak vagyunk abban, hogy ez a könyv a csoportvezetői gyakorlatuk elején és kellős közepén levőknek éppúgy sokat ad majd, mint azoknak, akik emberek egyéb csoportjaival foglalkoznak.

 

Oriold és Társai Kiadó, 2016.

Írta: Rudas János

Tartalom

Előszó

Bevezetés

A csoport életszakaszai

Szerepek és normák

Magyarázó modellek

Mi is az a csoportdinamika?

Ellenállás és hárítás

Áttétel, viszontáttétel, transzparencia

Konformitás és csoportgondol

Szerzők pedigrével

Függelék

A strukturált gyakorlatok és egy példa

Egy etikai példa csoportdinamikai tanulságokkal

Öt eszköz

   Csoportfolyamatok megfigyelése

   Kockázatok a csoportban

   Csoportvezetői stílus

   Én és a csoport

   FIRO-B

Felhasznált irodalom

Névmutató

Kapcsolódó kiadványok

Raktáron
4.900 Ft 4.655 Ft
Raktáron
4.900 Ft 4.655 Ft
Raktáron
3.800 Ft 3.610 Ft