Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Csurka István

Paraméterek

Szerző Zárug Péter Farkas
Cím Csurka István
Alcím Néhány tanulmány egy életpálya megértéséhez
Kiadó L'Harmattan Kiadó
Kiadás éve 2023
Terjedelem 204 oldal
Formátum B/5, ragasztókötött
ISBN 978 963 646 011 2
Eredeti ár:
3.990 Ft
3.591 Ft
Online kedvezmény: 10%

Csurka István sokat vitatott, hol ünnepelt, hol bírált személyisége volt a Kádár-rendszer irodalmi életének, majd a rendszerváltozás közéletének, politikai világának. Sokan a nagy váteszt és az óriási talentumot dicsőítették benne, mások radikális vagy épp szélsőségesnek mondott politikai nézetei miatt bírálták.

Leírás

Csurka István sokat vitatott, hol ünnepelt, hol bírált személyisége volt a Kádár-rendszer irodalmi életének, majd a rendszerváltozás közéletének, politikai világának. Sokan a nagy váteszt és az óriási talentumot dicsőítették benne, mások radikális vagy épp szélsőségesnek mondott politikai nézetei miatt bírálták. Csurka saját magát leginkább egy XX. századi „muszáj-Herkulesnek” gondolta, akinek íróként és politikusként is küldetése, hogy felemelje szavát a diktatúra lélekpusztító rendszerével szemben, s felemelje szavát a nemzetéért, határon innen és túl, s felrázza a magyar társadalmat a kádárizmus Csipkerózsika-álmából.
E kötet szerzői Borvendég Zsuzsanna, Domonkos László, Pozsgai Zsolt, Vasvári Erika és Zárug Péter Farkas, utóbbi egyben a kötet megálmodója is. Nem teljes monográfiákat írtak Csurkáról, de tanulmányaik – ahogy ennek a könyvnek az alcíme is jelzi – mind fontos adalékok Csurka István életpályájának megértéséhez.

 

L’Harmattan Kiadó, 2023.

Szerkesztette: Zárug Péter Farkas

Írta: Borvendég Zsuzsanna, Domonkos László, Pozsgai Zsolt, Vasvári Erika, Zárug Péter Farkas