Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Daganattal élni

Paraméterek

Sorozat Hipnózis a gyakorlatban
Szerző Zseni Annamária
Cím Daganattal élni
Alcím Hipnózis a gyakorlatban 6.
Kiadó Animula Kiadó
Kiadás éve 2021
Terjedelem 220 oldal
Formátum A/5, ragasztókötött
ISBN 978 615 5574 46 7
Eredeti ár:
3.300 Ft
3.135 Ft
Online kedvezmény: 5%

A 2017-ben elindított könyvsorozatunk célja, hogy a gyakorlati munka bemutatásán keresztül ismertessük meg az olvasóval a néha még ma is misztikusnak tűnő hipnózis használatát, a hipnoterápiás folyamat építkezését, mely egyben a Magyar Hipnózis Egyesület terápiás munkájának bemutatása is. A sorozat hatodik, egyben záró kötete onkológiai témájú. 

Leírás

A 2017-ben elindított könyvsorozatunk célja, hogy a gyakorlati munka bemutatásán keresztül ismertessük meg az olvasóval a néha még ma is misztikusnak tűnő hipnózis használatát, a hipnoterápiás folyamat építkezését, mely egyben a Magyar Hipnózis Egyesület terápiás munkájának bemutatása is. A sorozat hatodik, egyben záró kötete onkológiai témájú. Előzménye, hogy 2015-ben Bányai Éva egy összefoglaló könyvfejezetben mutatta be a hipnózis történeti és jelenlegi szakmai helyét, helyzetét és felhasználási lehetőségeit a pszichoonkológiában, amelyben a szerző nemcsak saját terápiás tapasztalatairól, hanem arról a multidiszciplináris kutatásról is beszámolt, amelyet az Országos Onkológiai Intézetben és két vidéki onkológiai centrumban végeztek. A nyolc évig tartó kutatás eredményeit is felhasználva Bányai Éva indította útjára a már képzett hipnoterapeuták számára azt a mesterképzést, amelyen a hipnózis onkológiai felhasználása került bemutatásra. A képzést elvégző orvosok és pszichológusok második éve szupervízió keretében dolgoznak együtt, és a közös munka tapasztalatai hívták életre a jelen kötetet.

Fontosnak tartottam, hogy a gyakorlati munka elméleti megalapozottsága is hangsúlyt kapjon. Fehérvári Dóra közérthetően, és a megfelelő információmennyiséget átadva vezeti be az olvasót a betegséggel kapcsolatos alap-tudnivalókba, és a teljes rendszerre figyelve mutatja be a konkrét teendőket és lehetőségeket. Rigó Adrien szakmai igényességgel, egyben közérthetően ír az immunrendszer bonyolult működéséről onkológiai szempontból, mindezt összekapcsolja a hipnózisban rejlő lehetőségekkel. Beviz Maja írásában a hipnózis alkalmazásának lehetőségeiről olvashatunk daganatos betegek kezelése során, olyan tanulmányokat gyűjt csokorba, amelyek a hipnózis különféle területeken való alkalmazását mutatják be. Jakubovits Edit írása személyes, terápiás és elméleti tudományos megközelítések ötvözete. A tanulmány egyszerre szól szakemberekhez és nem szakemberekhez, és mindenki megtalálja benne azt az információt, amire éppen szüksége van. A többi szerző – Beszterci Felícia, Vogl Krisztina, Fadgyas Ildikó, Varga Eszter – egyaránt kiváló hipnoterapeuták, írásaikból jól kirajzolódik az onkológiai betegek követésének, kezelésének, kísérésének érzelmileg megterhelő, de egyben felemelő lehetősége. Nincs olyan szakasza a betegségnek, nincs olyan útja a betegeknek, ahol ne tudnánk támogatóan, a hipnózis módszerét használva kísérőjük lenni, miközben folyamatosan válaszolnunk kell az önmagunknak feltett kérdésekre: én hogyan állok a halállal, a halálfélelemmel, az elengedéssel? A sokszínűen megírt, személyes hangvételű gyakorlati írásokat egy beteg terápiás naplójának terapeutai magyarázatokkal ellátott változata zárja, amely bepillantást enged a támogatást kérő érzéseibe, küzdelmeibe. A kötetet egy interjúval fejezzük be. Interjú Somogyi Erikával, aki megalkotott egy újszerű, segítő-támogató alkalmazást. A HIPNOWORD olyan hanganyagokat tartalmaz, amelyek szakmailag relevánsak, és elérhetővé teszik mindenki számára az öngondoskodás lehetőségét. A közölt beszélgetés nemcsak az alkalmazást mutatja be, hanem a hipnózist közérthetően definiálja.

Zseni Annamária

Hipnózis a gyakorlatban–sorozat 6.

Szerkesztette: Zseni Annamária

Lektor: Benczúr Lilla, Szabó Eszter

A Magyar Hipnózis Egyesület és az Animula Kiadó közös kiadása

Tartalom

Előszó (Zseni Annamária)

A hipnózis alkalmazása az onkológia területén (Fehérvári Dóra)

A hipnózis hatása az immunműködésre, s az ismeretek alkalmazhatósága daganatos betegségek esetén (Rigó Adrien)

Hipnózis a rák kezelésében (Beviz Maja)

Hipnoterápiás ösvények: prevenciótól prevencióig az onkológiában (Jakubovits Edit)

Pszichoonkológiai esettanulmányok (Fadgyas Ildikó)

Gabriella (Vogl Krisztina)

Félelmek (Beszterci Felícia)

A női titkok terhe (Varga Eszter)

Hazatalálni (Zseni Annamária)

Beszélgetés a HIPNOWORD alkalmazásról