Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

„De jó, már én is tudom!”

Paraméterek

Szerző Sedlak, Franz – Sindelar, Brigitte
Cím „De jó, már én is tudom!”
Alcím Óvodáskorú és iskolát kezdő gyermekek fejlesztése
Kiadó ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar
Kiadás éve 2005
Terjedelem 120 oldal
Formátum B/5, ragasztókötött
ISBN BGGYFK19
Eredeti ár:
3.500 Ft

A tanulási zavart okozó részképesség-gyengeségek felismerése és terápiája óvodáskorban és iskolát kezdő gyermekeknél (Brigitte Sindelar programjának magyar adaptációja). A könyvhöz vizsgálat lapokból álló melléklet is tartozik.

Leírás

Könyvünk Dr. Brigitte Sindelar osztrák pszichológus, Európa német nyelvű országaiban közismert fejlesztő programjának rövidített magyar adaptációját adja közre. A Sindelar-program átfogó célja a tanulási zavar megelőzésének, illetve kisiskoláskorban a zavar elmélyülésének megakadályozása. A hasonló eljárások gyakorlatától annyiban tér el, hogy a család és a szakember aktív együttműködésében a szülő szerepe árnyaltabban kidolgozott. Véleményünk szerint ez a hangsúlyeltolódás igen fontos és valódi segítséget nyújt abban, hogy a szülő és a pedagógus partnerek legyenek. Emellett a program további előnye a sokszínűsége, fokozatos felépítettsége, rugalmas és nyitott instrukciós rendszere. Ily módon a speciális nevelési szükségletű gyermekek többféle csoportjánál is kipróbálható, alkalmazható.
Kiadványunkban Sindelar korai és legújabb munkáit egyaránt felhasználjuk a szerző és a kiadó hozzájárulásával. A fejlesztő programot ajánljuk valamennyi, a használatára kiképzett szakembernek elsősorban óvodapedagógusnak, tanítónak, gyógypedagógusnak, fejlesztő pedagógusnak szociális munkásnak és pszichológusnak – akik óvodás és kisiskolás korú speciális nevelési szükségletű gyermekekkel foglalkoznak. Ezen túlmenően úgy véljük, hogy az anyag megjelenése a gyógypedagógus terapeuta-képzésben hozzájárulhat a szülőkkel (családdal) való hatékony együttműködéshez. 
 
Lektor: Torda Ágnes

Tartalom

Bevezető
A Sindelar program bemutatása
A Sindelar program kialakulásának története
Sindelar koncepciója a tanulási zavarról
A szakemberhez
A szülőhöz/családtaghoz
Esetismertetések
Vizsgálóeljárás
Gyakorlóprogram
Irodalom
Mellékletek