Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Dekiru 1. Japán nyelvkönyv

Paraméterek

Szerző Kiss Sándorné – Sato Noriko – Székács Anna
Cím Dekiru 1. Japán nyelvkönyv
Alcím Japán nyelvkönyv kezdőknek (letölthető hanganyaggal)
Kiadó Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet
Kiadás éve 2018
Terjedelem 304 oldal
Formátum A/4, ragasztókötött
ISBN 978 963 19 6442 4
Eredeti ár:
6.990 Ft

Dekiru 1 az első olyan magyarországi japán tankönyv, amely japán és magyar anyanyelvű tanárok közös munkájával jött létre, és több évtizedes hiányt pótol. A magyarországi diákok számára készült tankönyv az egységesített Nemzeti Alaptanterv, a Közös Európai Referenciakeret és az érettségi vizsga követelményrendszerére építve kezdő, illetve középhaladó szinten tanítja a japán nyelvet.

Leírás

A Dekiru 1 az első olyan magyarországi japán tankönyv, amely japán és magyar anyanyelvű tanárok közös munkájával jött létre, és több évtizedes hiányt pótol. A magyarországi diákok számára készült tankönyv az egységesített Nemzeti Alaptanterv, a Közös Európai Referenciakeret és az érettségi vizsga követelményrendszerére építve kezdő, illetve középhaladó szinten tanítja a japán nyelvet. A főszereplők japán és magyar fiatalok, akik japán és magyar helyszíneken élik mindennapi életüket, és valódi helyzetekben kell megfelelniük az adott kultúra elvárásainak. A szituációk, melyeket átélnek, az adott haladási szintnek megfelelő kifejezéseket tartalmazzák, gyakoroltatják. Az alkotók elképzelése az, hogy a nyelvtanuló a japán nyelvi ismereteket a japán kultúra megismerésén keresztül szerezze meg. A tankönyv nem csupán a japán nyelven történő kommunikációt fejleszti, de segítséget nyújt az eltérő kulturális környezetben való tájékozódáshoz, viselkedéshez is.
A nyelvkönyv középiskolásoknak, kezdő egyetemistáknak, nyelvtanfolyami hallgatóknak készült, de az önállóan tanulók is eredményesen használhatják. A szereplők nyelvezete megfelel a társalgási köznyelvnek.
A tankönyvhöz letölthető hanganyag készült, a szavakat, kifejezéseket pedig egy önálló füzetben találja az olvasó.
 
A tankönyv szerkezete
A tankönyv három fő részből áll: törzsanyagból, nyelvtanból és függelékből. A könyvben minden 4. leckét olyan oldalpár követ, amely a japán kultúrát hivatott bemutatni. A szó- és kifejezésanyag külön füzetben található. A korábbi CD-melléklet alapján készült letölthető hanganyag szintén a tankönyv része.
 
Írta: Kiss Sándorné – Sato Noriko – Székács Anna
 

Letölthető hanganyag