Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Diabéteszlexikon

Paraméterek

Szerző Takács Éva
Cím Diabéteszlexikon
Kiadó Oriold és Társai Kiadó
Kiadás éve 2015
Terjedelem 300 oldal
Formátum A/5, ragasztókötött
ISBN 978 615 5443 23 7
Ár:
4.500 Ft
4.275 Ft
Kedvezmény: 5%

A Diabéteszlexikon célja, hogy a cukorbetegségről és határterületeiről közérthető, tudományos igényű, lexikonszerűen szerkesztett tájékoztatást adjon.

Leírás

A cukorbetegek száma világszerte – így sajnos hazánkban is – rohamosan növekszik. Magyarországon mintegy 700 ezer diagnosztizált cukorbeteg van, a becslések szerint viszont nagyjából ugyanennyien lehetnek azok, akiknél még nem azonosították a betegséget, s szintén 700 ezer körüli lehet azok száma, akiknek a vércukorértékei már emelkednek; ők a „cukorbetegség előszobájában” vannak.
A Diabéteszlexikon célja, hogy a cukorbetegségről és határterületeiről közérthető, tudományos igényű, lexikonszerűen szerkesztett tájékoztatást adjon. Az ismeretközlés célja az is, hogy segítse a mindennapi orvosi nyelvhasználatban előforduló kifejezések betegek és hozzátartozóik általi megértését, helyes értelmezését.
A lexikon címszavaiban fellelhető információk széles tematikát érintenek: cukorbetegséggel kapcsolatos fogalmak, mechanizmusok, élettani és kórfolyamatok, prevenciós és terápiás eljárások, életmóddal, életvitellel, táplálkozással, betegjogokkal és – kötelezettségekkel kapcsolatos ismeretek stb. Ezek egységes összefüggési/utalási rendszerbe foglalt bemutatása segítségével a beteg felismerheti a saját szerepét és felelősségét betegségének kezelésében, a szövődmények megelőzésében és az orvossal való együttműködésben.
 
Lektor: Alföldi Sándor

Tartalom

Előszó
Címszavak
Irodalom
Mellékletek
1. Melléklet: Magyarországi cukorbetegek szervezetei, egyesületei
2. Melléklet: Élelmiszerek glikémiás indexei
3. Melléklet: Élelmiszerek energia-, fehérje-, zsír-, szénhidrát- és rosttartalma
4. Melléklet: DN4 Kérdőív
5. Melléklet: Magyarországi Neuropathia Centrumok