Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Diabetológia a háziorvosi gyakorlatban

Paraméterek

Sorozat SpringMed Háziorvosi Könyvtár
Szerző Winkler Gábor
Cím Diabetológia a háziorvosi gyakorlatban
Kiadó SpringMed Kiadó
Kiadás éve 2012
Terjedelem 400 oldal
Formátum B/5, ragasztókötött
ISBN 978 615 5166 12 9
Ár:
6.800 Ft
6.120 Ft
Kedvezmény: 10%

A háziorvosnak kiemelt szerep jut a megelőzésben, az anyagcserezavarok korai felismerésében, a leginkább veszélyeztetettek szűrésében, a célértékre törő kezelésben, az állapotot kísérő fokozott keringési kockázat lehető legerőteljesebb csökkentésében. E sokrétű feladatkör indokolja, hogy a háziorvosi teendőket szem előtt tartva elkészült a cukorbetegséggel kapcsolatos gyakorlati tudnivalókat és a legújabb kutatási eredményeket is felölelő szakkönyv.

Leírás

A diabetes és előállapotai egyre szélesebb tömegeket érintenek. A hazai epidemiológiai helyzetet ismerve – a nemzetközi előfordulási tendenciákkal egyezően a manifeszt formák mellett emelkedik a diabetes előállapotaiban lévők és a még felfedezetlen esetek száma is – közel 2,5 millió honfitársunk lehet érintett a szénhidrát-anyagcserezavarok valamely formájában. Ebben a helyzetben a háziorvosnak kiemelt szerep jut a megelőzésben, az anyagcserezavarok korai felismerésében, a leginkább veszélyeztetettek szűrésében, a célértékre törő kezelésben, az állapotot kísérő fokozott keringési kockázat lehető legerőteljesebb csökkentésében. E sokrétű feladatkör indokolja, hogy a háziorvosi teendőket szem előtt tartva elkészült a cukorbetegséggel kapcsolatos gyakorlati tudnivalókat és a legújabb kutatási eredményeket is felölelő szakkönyv.
A könyv szerkesztője Prof. Dr. Winkler Gábor, a Magyar Diabetes Társaság elnöke, szerzői és lektorai a hazai diabetológiai ellátás és kutatás szakértői, elismert szakemberei. Bízunk abban, hogy e könyv hasznos lesz az alapellátásban dolgozó orvosoknak és szakdolgozóknak egyaránt. A könyv ajánlható továbbá a diabetológiai minősítő vizsga előtt állóknak, valamint a diabetológia és az anyagcsere-betegségek iránt érdeklődő medikusoknak is.

Írta: Winkler Gábor, Baranyi Éva, Barkai László, Gyimesi András, Gyurcsáné Kondrát Ilona, Hidvégi Tibor, Jermendy György, Kalabay László, Kempler Péter, Milibák Tibor, Molnár Gergő Attila, Oláh Ilona, Paragh György, Pénzes János, Preiszinger Andrea, Soós Andrea, Török András, Torzsa Péter, Vándorfi Győző, Wittmann István 
Felelős szerkesztő: Winkler Gábor 

Tartalom

1. A metabolikus szindróma (Jermendy György dr.)
2. A szénhidrátanyagcsere-zavarok kórismézése és osztályozása (Winkler Gábor dr.)
3. A cukorbetegség szűrése, korai felismerésének lehetőségei (Torzsa Péter dr., Oláh Ilona dr., Kalabay László dr., Hidvégi Tibor dr.)
4. Kezelési célértékek cukorbetegségben (Winkler Gábor dr.
5. Az 1-es típusú diabetes kezelése 
6. A 2-es típusú diabetes kezelése
7. Krízisállapotok a háziorvosi gyakorlatban (Preiszinger Andrea dr.
8. Diabetes és hypertonia (Jermendy György dr.)
9. Diabetes és zsíranyagcsere-zavarok (Paragh György dr.
10. A cukorbetegség idült szövődményei I.: Macroangiopathia diabetica (Jermendy György dr.)
11. A cukorbetegség idült szövődményei II.: Microangiopathia diabetica
12. Diabetes és terhesség
13. Fogamzásgátlás cukorbetegségben (Baranyi Éva dr.
14. Diabetes és műtét (Baranyi Éva dr.)
15. Cukorbetegek gondozása (Vándorfi Győző dr.)
16. Teendő speciális élethelyzetekben (Hidvégi Tibor dr.)