Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Didakt Kiadó

Rendezés:
Nézet:
Antológia a Magyar Tudományos Akadémia Földtudományok Osztálya, a Gróf Klebelsberg Kuno Alapítvány és a Magyarhoni Földtani Társulat Tudománytörténeti Szakosztálya 1998-2002. évi közös tudománytörténeti előadásaiból.
1.500 Ft 1.425 Ft

Aki csak felületesen ismeri a történelmet, annak II. Józsefről két dolog juthat az eszébe. Egyrészt az, hogy nem koronáztatta meg magát, ezért nevezhette már a korabeli költő „kalapos király”-nak, másrészt, hogy halála előtt „egyetlen tollvonással” visszavonta rendeleteit.

3.500 Ft 3.150 Ft

Kutatásunk fő célja általános iskolás felső tagozatos tehetséges gyerekek fejlődésének összehasonlítása „normál”, illetve „válogatott” osztályokban. Ennek során a véletlenszerű, heterogén csoportok eredményeit összevetjük a „válogatott” osztályok (relatíve homogén csoport) pszichológiai hatásvizsgálati kimeneteleivel.

3.480 Ft 3.306 Ft

A könyv nem csupán a tehetség gondozás történetéről szól, hanem azoknak a kutatásoknak a történetéről is, amelyek révén a tehetséggondozás, tehetségfejlesztés tudományos diszciplínává vált, és bevonult a pszichológia és a pedagógia tudományának, valamint a tanítás gyakorlatának körébe.

2.800 Ft 2.660 Ft

E könyv a kooperatív tanulás módszereinek alkalmazásában nyújt segítséget gyakorló pedagógusoknak, illetve pedagógus hallgatóknak.

1.540 Ft 1.463 Ft

A kézikönyv segíti mindazokat, akik az eddigieknél szisztematikusabban kívánják az egyéni tehetséggondozó programokat kidolgozni és megvalósítani. A könyv öt fejezetben ad kapaszkodókat a gyakorlati szakembereknek céljuk eléréséhez.

4.500 Ft 4.050 Ft

Kötetünk a Közelítések–Közvetítések. Anton Pavlovics Csehov című monográfia folytatása. Szerzőink tovább gondolkodnak a csehovi poézisről, új területet nyitva meg az elemzések tárgyául: jelen esetben az oeuvre újraírásaiként értelmezhető szövegek felé irányul a figyelem.

3.500 Ft 3.325 Ft

A kiegyezés évében a magyar kormány az uralkodói rezidenciának szánt gödöllői kastélyt és a hozzá tartozó uradalmat a Szent Korona számára megvásárolta. Az uradalom történetének a szálait az I. világháború végén vesszük fel – és a hazai historiográfia egyik meghatározó tradíciójához csatlakozunk.

3.490 Ft

A magyar mesekutatás egyik legígéretesebb tehetségének, a tragikus körülmények közt idejekorán elhunyt Honti Jánosnak szenteltünk emlékülést 2010 októberében a DE Gyermeknevelési és Felnőttképzési Karán, az IKKA tanszék és az Alkalmazott Narratológiai Műhely közösen.

1.650 Ft

Kötetünk a Csehov által reprodukált minta rajzolatára, a kereső ember perspektívájában feltáruló élményre összpontosítva szeretne megemlékezni Anton Pavlovics Csehov születésének a közelmúltban ünnepelt 150. évfordulójáról.

3.500 Ft 3.325 Ft

A kötet tanulmányai megvizsgálják az okát a levelezés, e meghitt érintkezési forma, bátran mondhatjuk, válságosra fordulásának, vagy ahogy mások oly könnyen állítják, avíttá válásának.

2.380 Ft 2.261 Ft

A könyvben megjelennek a gyermekkor- és családtörténet, a korszerű problématörténet, továbbá a reformpedagógiai értelmezések újabb eredményei is. Emellett felhasználja a pszichológia, a szociológia, az antropológia, az etnográfia hazai szakirodalmának forrásait is.

2.480 Ft 2.232 Ft

A mű nem csak szakembereknek, hanem érintett szülőknek, pedagógusoknak, illetve valamennyi, embertársát megértő és segítő érdeklődőnek ajánlható.

2.280 Ft 2.052 Ft