Dietetika
Paraméterek
Szerző | Rigó János |
Cím | Dietetika |
Alcím | Egészségügyi szakközépiskolák és szakiskolák tankönyve (11. kiadás) |
Kiadó | Medicina Könyvkiadó |
Kiadás éve | 2007 |
Terjedelem | 328 oldal |
Formátum | A/5, ragasztókötött |
ISBN | 978 963 226 428 8 |
Eredeti ár:
2.400 Ft
A kötet az egészségügyi szakközépiskolák és szakiskolák tankönyve, és bár már a 11. kiadás, anyaga teljesen új és naprakész, a rohamosan fejlődő anyagcserekutatás legújabb eredményein alapul. |
|
|
Leírás
A kötet az egészségügyi szakközépiskolák és szakiskolák tankönyve, és bár már a 11. kiadás, anyaga teljesen új és naprakész, a rohamosan fejlődő anyagcserekutatás legújabb eredményein alapul. Lényeges része a könyvnek a betegségek étrendi kezelésében bevezetett újabb eljárások ismertetése, például a krónikus veseelégtelenség vagy a transzplantáció kapcsán. Jelentős részt kapnak a könyvben az útmutatások, amelyek a kórházi kezelés befejeztével az otthoni diétára és életvitelre vonatkoznak. Ezeknek az ismereteknek az elsajátítását egyaránt megköveteli az egészségügyi ellátás korszerűbbé válása, és a házi betegápolás egyre szélesebb körű elterjedése. A könyv átdolgozását indokolták az egészségügyi oktatásban bekövetkező változások. Az egyre több szakágban elkezdődő felsőfokú képzés ugyanis megköveteli a táplálkozástudomány és a dietetika mélyebb megismerését. A tankönyv elsősorban az egészségügyi szakdolgozók képzését szolgálja, de segítséget nyújt mindenkinek, aki dietetikai ismereteit a prevenció, a beteggyógyítás és a rehabilitáció területén fokozottabb mértékben kívánja kamatoztatni.
Medicina Könyvkiadó, 2007.
Írta: Rigó János