Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Dietetika

Paraméterek

Szerző Rigó János
Cím Dietetika
Alcím Egészségügyi szakközépiskolák és szakiskolák tankönyve (11. kiadás)
Kiadó Medicina Könyvkiadó
Kiadás éve 2007
Terjedelem 328 oldal
Formátum A/5, ragasztókötött
ISBN 978 963 226 428 8
Ár:
2.400 Ft

A kötet az egészségügyi szakközépiskolák és szakiskolák tankönyve, és bár már a 11. kiadás, anyaga teljesen új és naprakész, a rohamosan fejlődő anyagcserekutatás legújabb eredményein alapul.

Leírás

A kötet az egészségügyi szakközépiskolák és szakiskolák tankönyve, és bár már a 11. kiadás, anyaga teljesen új és naprakész, a rohamosan fejlődő anyagcserekutatás legújabb eredményein alapul. Lényeges része a könyvnek a betegségek étrendi kezelésében bevezetett újabb eljárások ismertetése, például a krónikus veseelégtelenség vagy a transzplantáció kapcsán. Jelentős részt kapnak a könyvben az útmutatások, amelyek a kórházi kezelés befejeztével az otthoni diétára és életvitelre vonatkoznak. Ezeknek az ismereteknek az elsajátítását egyaránt megköveteli az egészségügyi ellátás korszerűbbé válása, és a házi betegápolás egyre szélesebb körű elterjedése. A könyv átdolgozását indokolták az egészségügyi oktatásban bekövetkező változások. Az egyre több szakágban elkezdődő felsőfokú képzés ugyanis megköveteli a táplálkozástudomány és a dietetika mélyebb megismerését. A tankönyv elsősorban az egészségügyi szakdolgozók képzését szolgálja, de segítséget nyújt mindenkinek, aki dietetikai ismereteit a prevenció, a beteggyógyítás és a rehabilitáció területén fokozottabb mértékben kívánja kamatoztatni.