Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Dietetikai és táplálkozástani kislexikon

Paraméterek

Szerző Boros Szilvia – Antal Emese – Raposa László Bence
Cím Dietetikai és táplálkozástani kislexikon
Kiadó SpringMed Kiadó
Kiadás éve 2023
Terjedelem 484 oldal
Formátum A/5, ragasztókötött
ISBN 978 615 6337 79 5
Eredeti ár:
12.800 Ft
11.520 Ft
Online kedvezmény: 10%

A Dietetikai és táplálkozástani kislexikon, melyet dietetikusok, táplálkozástudományi szakemberek, élelmiszeripari mérnökök, biológusok, sportdietetikusok, népegészségügyi szakemberek és még egyéb tudományos szakterületek képviselői alkottak, egyedülálló teljesítmény, hiszen magyar nyelven még nem született ilyen átfogó ismeretanyagot tartalmazó munka. 

Leírás

A Dietetikai és táplálkozástani kislexikon, melyet dietetikusok, táplálkozástudományi szakemberek, élelmiszeripari mérnökök, biológusok, sportdietetikusok, népegészségügyi szakemberek és még egyéb tudományos szakterületek képviselői alkottak, egyedülálló teljesítmény, hiszen magyar nyelven még nem született ilyen átfogó ismeretanyagot tartalmazó munka. Több mint 1500 szócikk és számos élelmiszer tápanyagtáblázata található e könyvben. A szerzők minden egyes szócikknél öt forrásból ellenőrizték le a leírtak hitelességét. Ezen forrásanyag (több mint 100 oldal) QR-kód segítségével letölthető a könyvismertető helyén, illetve a könyvből.

A Dietetikai és táplálkozástani kislexikon – megkísérelve a lehetetlent – a teljesség igényével foglalja össze a címében megjelölt tudományterület alapfogalmait, a latin és egyéb nyelvű terminus technicusok magyarázatával. Bízunk abban, hogy a kislexikon használata hozzájárulhat a táplálkozástudomány mélyebb megismeréséhez.

Dr. Boros Szilvia, PhD. sportszakorvos, okleveles táplálkozástudományi szakember, habilitált egyetemi docens az ELTE PPK Egészségfejlesztési és Sporttudományi Intézetben. Az elmúlt közel húsz évben húszféle tantárgyat tanított hat különböző egyetemen, ill. főiskolán, melyek közül a táplálkozástan, sportegészségtan, sporttáplálkozás, sportélettan, rekreáció, wellness, egészségturizmus, rehabilitáció tantárgyak emelhetők ki. Kutatásai a sportregeneráció, táplálkozási szokások, jóga hatásai, egyetemi egészségfejlesztés témákat érintik. Megjelent publikációinak száma meghaladja a 250-et, melyből 64 tudományos folyóiratbeli cikk, 30 könyvfejezet.

Antal Emese dietetikus, szociológus, a TÉT Platform szakmai vezetője. 2005–2012 között 7 éven át volt a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének elnöke, majd 2012–2015 között főtitkára. Az MTTT (Magyar Táplálkozástudományi Társaság) és a FENS (Európai Táplálkozástudományi Társaság) vezetőségi tagja. Gyakran szerepel ismeretterjesztő televíziós és rádiós műsorokban, valamint a nyomtatott médiában. Hazai és nemzetközi konferenciák rendszeres meghívott vendége, előadója.

Dr. Raposa László Bence dietetikus, sportdietetikus, okleveles népegészségügyi szakember. 2022-ben habilitált doktori fokozatot szerzett a táplálkozásepidemiológia területén. Jelenleg egyetemi docensként és kutatásfejlesztési koordinátorként dolgozik a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karán. Több szakmai szervezet tagja, vezetőségi tagja (MDOSZ, MTTT). Szakmai eredményeit számos díj és kitüntetés fémjelzi.


SpringMed Kiadó, 2023.

Szerkesztette: Boros Szilvia – Antal Emese – Raposa László Bence

Lektor: Prof. Dr. Bíró György, Kubányi Jolán Msc., Dr. Babulka Péter

 

Kapcsolódó témakör:

Dietetika

Kapcsolódó kiadványok